Здравейте момичета.Преди няколко дни ми направиха абразио по мед.причини поради спиране на сърдечната дейност в 8г.с. Смятам да направя като за начало някои изследвания -половите хормони и хормоните на ЩЖ, а също и обременяване с глюкоза за инсулиновата резистентност да проверя.При първата бременност пиех лекарства по време на ин витро процедурата и за ТСХ защото беше леко завишено преди процедурата и метфогама защото и инсулина ми беше завишен.След раждането съм правила проверка няколко пъти на ТСХ и беше ок затова лекарката каза че мога да спра лекарствата и да следим хормоните.Последно изследвания правих септември миналата година и бяха ок.По принцип смятах да направя пак изследванията преди да правим бебе, но така се случиха неочаквано нещата с тази бременност, че спряхме да се пазим и забременях още първия месец, което беше супер неочаквано.По принцип сме с неизяснен стерилитет, аз съм с еднорога матка и една тръба, имам една успешна бременност от втория ин витро опит на ЕЦ.При първия опит имале неправилно делене на клетките при оплождането до колкото разбрах.Та да си дойда на въпроса-колко време след аборта е редно да изследвам хормоните на ЩЖ?Искам преди да подновим опитите да изследвам поне хормоните за да съм сигурна дали там всичко е ок, а за други изследвания ще ги коментирам с гинеколога какво да направим допълнително...Поне разбрах, че мога да забременея и спонтанно тъй като никога до сега не се е случвало...Твърдо сме решили, че на ин витро няма да се подлагаме вече поради финансови причини (още изплащаме кредита от предишните процедури) и второ защото мъжът ми не иска-казва ако Бог е решил да имаме още едно дете ще стане, ако не ще сме си с едно.Казвам си всяко зло за добро -може би Господ ми даде знак че мога да забременея и спонтанно и трябва да не се отказвам.Преди ин витрото правихме всякакви изследвания и навсякъде всичко беше ок, не сме правили само генетични и имунологични, но лекарите смятаха, че няма нужда.Затова смятам да се пуснем пожтечението, но да направя все пак някои основни изследвания за да предотвратим евентуално повторение на мисед, а пък ако Бог е решил пак ще забременея спонтанно.Приемам всякакви съвети за действия, които да предприема от тук нататък за да се застраховам от повтаряне на мисед....