Здравей Суши,
съжалявам, че при теб се получава така, но явно има нещо не съвсем в ред.Първо да споделя, че и аз съм в Канада/Торонто/.
И съм много доволна от проследяването на бременността ми, вярно,ч е тя се водеше рискова бременност, понеже съм с близнаци, но мои приятелки бременни също преминаха през същите процедури.
На 35 години задължително се преминава през ИПС - до 13 седмица, когато те гледат на Ултразвук за дебелината на нухалната гънка и после ти взимат кръв и пращат в специализирана клиника за генетични изследвания, мисля че 18 седмица ми взеха кръв за още две генетични малформации.Вярно малко рядко гледат на Узи, но ако недай си боже възникне проблем, направо те побъркват от прегледи.
18-20 седмица задължително всички на фетална морфология, не знам как теб не са те пратили, секрет и други проби не са ми взимали, но при мен имаха предишните ми микробиологии от клиниката и може би затова, по принцип ваг. секрет се взима към края на бременността, за разни опасни бактерии.В деня, когато ми изтекоха водите, ме питаха дали имам изследване за незнам си какви стрептококи , аз казах, че нямам, но и без това нали бях за секцио, не ми взеха такава проба.
Така че моя съвет е да поговориш с твоя личен лекар съвсем сериозно , да му кажеш за притесненията си и така.Можеш да звъннеш на телефона който е за провинциалната здравна застраховка и да споделиш притесненията си.
Системата не е идеална, но повярвай ми, като жена, лекувала стерилитет и майка на две родени в 33 седмица близнета, съвсем не е лоша.Понякога обаче, трябва да си знаем правата.
Поздрави и успех.Питай, ако нещо те интересува.
П.С Сега препрочетох изсказването ти и забелязах, че дори и тегло не ти мерят, което е странно, при мен и при всички познати, които са били бременни, всеки месец се ходи на преглед/до 32 седмица/ и се мери тегло, матка, слушат се тоновете с доплер, дава се урина, тоест сам си топваш една лентичка в урината, и имаш свободен разговор с лекаря, който ти проследява бременността.Ти в кой район живееш? Ако не ти правят тези неща, това е меко казано невероятно за мене
.