Здравейте, момичета:)
Борим се с проблемно забременяване вече втора година.Аз съм с един яйчник и една тръба с наскоро минала лапароскопия - яйчника е фенестриран, а тръбата е проходима, с леки перитубарни сраствания и запзен фимбриален апарат. Изследван яйчников резерв на яйчника при доц.Конова - 90,5 при норма над 45 - т.е добър.
Спермограма разширена правена в центръра на д-р Владимиров в София - леки забележки.Правени генетични изследвания и при двамата - няма отклонения.
Имах проблеми с хормоните на щитовидната жлеза, но вече 6 месеца вземам хормонални и от 2 хормоните са наред.
Докторите, които ми правиха лапарото ме увериха че най-големи са ми шансовете 3-6 месеца след лапарото, но уви - вече е 3ти месец след и нещата не са наред.
Предните 2 цикъла ми бяха по 38 дни...Меря температурата - все е ниска...Явно няма овулация...И честно казано вече и аз недоумявам защо....
Другия месец ще ида на фоликулометрия, но лошото е, че съм от Бургас, а се притеснявам че тук няма специалисти по стерилитет и незнам до колко ще ми помогнат.
Другото, което ми идва на ум е пак да си поръчам от билковата аптека в София билки за овулация.
И по нататък да мисля за кални бани в Поморие.
Някои да ме посъветва нормално ли е така след лапароскопия д а има нещо като "разбъркване" на хормоните? И ако да, след колко време се наместват...или изобщо някакви идеи защо така се получава???
Благодаря Ви предварително!