0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за стимулацията
« -: Август 09, 2006, 22:57:04 pm »
Момичета, скоро ще ми се наложи да започна стимулация с гонадотропни за инсеминация тъй като Кломида нещо не ми се отрази добре и образувах киста от него. Незнам още точно с кой вид гонадотропно лекарство ще ме стимулира моята докторка, но тъй като до сега не съм се сблъсквала с тях и не съм наясно много с действието им и начина на използване. Ще съм много благодарна ако някоя от вас може да ми обясни следните неща относно гонадотропните. Значи това което аз знам е че, всяко лекарство има определени единци и в зависимост от организма се определя дозата. Например Пурегон 50 единици или 300IU това една доза ли се води за едно поствяне или може на два пъти например? Аз овулирам рано и моята инсеминация е между ден 9 и 11, като от 3 до 7 ден бях на Кломид.Знаете ли в такъв случай при ранна овулация как се поставят гонадотропните,и съответно в зависимост от организма ли се определя за колко дни? Възможно ли е една доза да се използва само?

Може би ми са глупави въпросите,но просто не съм наясно с приложението на тези лекарства.Моля ви ако някой може да ми разясни.
Благодаря ви предварително.
*
Re: Въпрос за стимулацията
« Отговор #1 -: Август 10, 2006, 00:16:39 am »
Здрасти sunnyflower,
Ето тук има една подробна статия за гонадотропините преведена от сйта на Шер институт в Чикаго. Гонадотропини

Значи например Пурегона се продава в кутийки на ампули 2 вътре в кутийката - едното е суха субстанция а другото е разтворител. Сухата субстанция се разтваря с разтворителя и тогава се инжектира. Като има кутийки от 50 IU и 100 IU. Всяко от тях е една доза и няма как да се раздели и се бие наведнъж. Е може да се бият 2 по 50 вместо едно 100 разбира се. Кога и колко да се бият се определя индивидуално по схема и след всяка фоликуметрия се назначава доза според яйчниковия отговор на стимулацията.  В едно списание "fertility and sterility" видях реклами на гонадотропини в опаковка с дозаторче - предполагам се съхраняват в хладилник или автоматично се смесват не знам и там си отмерваш колко точно да се бие. Но в БГ не знам да се продават за сега.

По втория въпрос мисля, че когато правят стимулация с гонадотропини докторите едва ли ще допуснат да не знаят много добре кога ще ти е точно овулацията. Правят се почти ежедневни прегледи с УЗ, понякога и през ден и предполагам ако се налага ще  таймират овулацията.

Мила, прочетох мнението ти в съседния форум и искам да ти кажа, че няма място за отчаяние. Ще успееш, ще видиш! Аз ти го пожелавам от сърце!
« Последна редакция: Август 10, 2006, 15:35:13 pm от cygnus »