Момичета, скоро ще ми се наложи да започна стимулация с гонадотропни за инсеминация тъй като Кломида нещо не ми се отрази добре и образувах киста от него. Незнам още точно с кой вид гонадотропно лекарство ще ме стимулира моята докторка, но тъй като до сега не съм се сблъсквала с тях и не съм наясно много с действието им и начина на използване. Ще съм много благодарна ако някоя от вас може да ми обясни следните неща относно гонадотропните. Значи това което аз знам е че, всяко лекарство има определени единци и в зависимост от организма се определя дозата. Например Пурегон 50 единици или 300IU това една доза ли се води за едно поствяне или може на два пъти например? Аз овулирам рано и моята инсеминация е между ден 9 и 11, като от 3 до 7 ден бях на Кломид.Знаете ли в такъв случай при ранна овулация как се поставят гонадотропните,и съответно в зависимост от организма ли се определя за колко дни? Възможно ли е една доза да се използва само?
Може би ми са глупави въпросите,но просто не съм наясно с приложението на тези лекарства.Моля ви ако някой може да ми разясни.
Благодаря ви предварително.