0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: ето и мойте ЛХ и ФСХ
« Отговор #20 -: Август 12, 2006, 14:50:13 pm »
Здравейте!
Момичета, а какво означават завишените стойности на LH и FSH? Моите са съответно: FSH 13.2 mIU/ml (реф. ст-сти при фол. фаза 2.0-10.0) и LH 10.6 mIU/ml (1.5 - 8.0). Правени са на 5-и ден от цикъла. При мен фрапиращото е още, че за около 4 месеца тестостеронът ми е скочил от 0.7 на 1.1 ng/ml (реф. 0.2 - 1.0) !!!
В понеделник или вторник ще ходя на док. да ми обясни, но до тогава ще съм благодарна, ако някой ме светне предварително!
Здравей!
От едно изследване е трудно /а и неправилно/ да се правят каквито и да е заключения.
Желателно е изследването на пол.хормони да се прави на 3 ден от МЦ. Понякогае по-добре на 2 , отколкото на 5 ден от МЦ.
На 3 ден от МЦ съотношението на ФСХ и ЛХ е 1:1 / в идеалният случай/. Стойностите трябва да са около 6-7 mlU/ml, /като за ФСХ и до 9 е добре/.
При теб ФСХ е доста завишен и трябва консултация със специалист. Не е редно да гадаем , каква може да е причината /може просто месецът да е 'лош'/.
Мога само да споделя това, което знам, без да го приемаш лично.
Високите нива на ФСХ може да се дължат на:
-намален яйчников резерв
-проблеми с яйчниците
-проблем с надбъбречната жлеза
-климакс
-хормон.терапия
- и др.
Високи нива на ЛХ:
- проблем с яйчниците
- поликистоза
- и др.
Хормоните не се коментират по отделно, тъй като представляват една взаимосвързана 'система' - промяната на един , води до промяна на друг хормон.
Тъй като Тестостерона се е повишил, може причината да е СПКЯ./само предположение/
Дано да няма нищо сериозно и това да е инцидентно. Желая ти успех  :D
« Последна редакция: Август 12, 2006, 14:52:18 pm от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #21 -: Август 13, 2006, 19:38:19 pm »
 :balk_177:
Никъде до сега във форума не прочетох някой да има толкова високи като моите стойности  FSH -50.06 и LH - 43.08 , изследванията съм ги правила 3 пъти на различни места 4 ден от цикъла ми , пия различни хормонални и нещата май са започнали да се оправят макар и бавно.Много се бях отчаяла , но причината за всичко това е стесът , който съм изживяла и зная, че за да се оправя зависи от самат мен . Трудно ми е но съм решла да се боря.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Август 14, 2006, 13:18:22 pm »
 Здравей Алина!
Една от причините за високите нива на хормоните/ЛХ, ФСХ, Е2,Тестостерон и т.н/ е хорм.терапия.
Кога са правени изследванията, след проведеното лечение ли?
На колко си години?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #23 -: Август 14, 2006, 13:22:58 pm »
 :balk_177:   На 29 годин съм , сега в момента ми се провежда лечение

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #24 -: Август 14, 2006, 14:46:09 pm »
:balk_177:   На 29 годин съм , сега в момента ми се провежда лечение
Млада си още :D, ще се оправиш. А и ти сама казваш, че е от стрес.
Когато има някакъв  здравословен проблем, едно от нещата, които реагират най-бързо това са хормоните /като индикация, как работят отделните органи и системи/.
Дано да се справиш по-бързо с това и нещата при теб да се оправят.

ПП. Изследването на хормоните е правено по време на хормоналното лечени, така ли е?
Или първо са установени високи нива на ЛХ и ФСХ и след това е проведено лечение? Май нещо се обърках??!!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #25 -: Август 14, 2006, 16:00:31 pm »
Докато пиех Примолут нор ми идваше нормално 3 месеца но след това ми идваше само кафяво зацапване и така направих изследванията и се устанувиха високите стойности и ниски на прогестерон , другите хормонални изследвания ми бяха в норма и тогава доц. Маркова / при която ходех тогва / ми каза , че вероятно е от стрес ,което си е точно така. Седмица след аборта миналата година татко почина и ми събра много. А предходната година мъничката ми дъщеричка почина и така все проблеми , които много добре си знаех , че ще ми се отразят.

« Отговор #26 -: Август 14, 2006, 16:03:29 pm »
Алина, съжалявам за това, през което ти се е наложило да преминеш. Дай боже това да е краят на нещастията и отсега да ти предстоят само хубави неща. Желая ти от сърце всичко най-добро!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #27 -: Август 14, 2006, 16:59:13 pm »
Много съжалявам за това, което си преживяла.
Толкова е ужасно,че стрес е най-малката дума, която може да опише състоянието, в което всеки на твое място би изпаднал.
Дано бързо да се оправиш и макар, че нищо не би заменило болката ти, но поне много скоро да си имаш едно хубаво и здраво бебе.Желая ти го от все сърце. Нека от тук нататък, да ти се случват само хубави неща.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #28 -: Август 14, 2006, 17:16:53 pm »
Благодария ви много за милите пожелания .Обещавам вече да не се отчайвам и някой ден ще ви разкажа за моите три бременности , от които двете бяха мноко тежки. Надеждата не е умряла в мен , че някой ден ще имам бебе.
Успех и на всички вас ! Всички заслужавате само най доброто.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #29 -: Август 14, 2006, 20:50:50 pm »
Aлина, скоро всичко ще се оправи!!!! :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #30 -: Август 15, 2006, 13:53:47 pm »
Успех и от мен, Алина! Продължавай да бъдеш все така силна!
А относно въпроса за пушенето по-горе, бих искала да попитам как точно влияе то специално върху половите хормони? Фатално ли е изпушването на по 2-3 цигари дневно?
Знам, че са вредни и се извинявам за тъпите въпроси, но за съжаление все още се боря с този порок и не мога да ги откажа напълно  :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #31 -: Август 15, 2006, 14:13:35 pm »
Успех и от мен, Алина! Продължавай да бъдеш все така силна!
А относно въпроса за пушенето по-горе, бих искала да попитам как точно влияе то специално върху половите хормони? Фатално ли е изпушването на по 2-3 цигари дневно?
Знам, че са вредни и се извинявам за тъпите въпроси, но за съжаление все още се боря с този порок и не мога да ги откажа напълно  :(

Дали са 2 или 20 все пушиш.
Когато аз отказвах цигарите точно на 2-3  когато стигнах си казах - ,,Където 3 там и без 3''.
От утре никакви цигари - пакажи малко воля/инат/ Успех! :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #32 -: Август 15, 2006, 14:48:11 pm »
Слушам, шефе  :lol:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #33 -: Август 15, 2006, 17:48:40 pm »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум