0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета не искам да ви стряскам, не става въпрос за мен а за моя приятелка. Тя роди на 22.07.2006 г. преждевремнно в 34 г.с..Бебето е добре и е в неонатологията на бургаска болница, обаче тя поддържа температура между 37-37.3 градуса. В Бургас лекарите не знаят защо има такава темпертура, имат само предположения. Честно да ви кажа ,не се учудвам на некомпетентността им, но тя е в паника защото другата седмица ще изпишат бебето и не знае дали може да го кърми и въобще какво да прави.
Лекарите са отхвърлели съмнението за високата температура да се дължи на напрегнатите гърди (тя се цеди всеки ден). Мислят обаче другата седмица да й правят евентуално кюретаж, като температурта се задържи. Дали наистина това е причината обаче никой незнае. Затова пускам тази теме, като се надявам на по компетентно обяснение.
Извинявам се ако съм го написала объркано, но и аз се притеснявам доста за това семейство.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Температура след преждевременно раждане
« Отговор #1 -: Август 02, 2006, 13:41:11 pm »
Една моя приятелка така поддържаше известно време температура след разждането. И тя се цедеше и тя изключваше този вариант. Накрая се оказа че въпреки старателното и цедене, все още е имала достатъчно задържано млако. Проблема беше там.

А твоята приятелка, поне гинеколог не е ли я преглеждал?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #2 -: Август 02, 2006, 15:00:08 pm »
Ми как бе точно гинеколозите ,заедно с личната се чудят от какво вдига температура. Оф аман от този смотан град.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Август 02, 2006, 15:10:56 pm »
Абе, момиче, така ли се пуска тема от бременна жена, изкара ми ангелите! Помислих, че е за тебе.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Август 02, 2006, 15:52:14 pm »
Ама Надьо, докато ми зареди темата смятах кога ти беше термина  :x
Изплаши ме и мен...  :bonk:
« Отговор #5 -: Август 02, 2006, 16:01:06 pm »
тъй,тъй - стресна ни, ей!
Неможе ли да ходи и да го кърми в болницата - така ще е сегурна че всичко изцежда!
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Август 02, 2006, 16:30:52 pm »
не мисля, че има връзка между преждевременността на раждането и температурата.
минали са едва 10-тина дни от раждането, нали? аз също до към 10-тия ден поддържах от обяд нататък температура от 37-37.2, после си спадна.
едва ли ще има и проблем да кърми бебето, поне така пише по Интернета.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Август 02, 2006, 20:09:59 pm »
Ох още като натиснах публикувай си знаех, че така ще го изтълкувате за което искерно се извинявам  :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:. Така ми дойде отвърте и така го написах, ама че съм и аз за  :fighting: :fighting: :fighting:
Незнам защо не й дават да го кърми. Първо бебо беше с пневмония, после го облъчваха заради жълтеницата, незнам това дали има общо с кърменето.
Ох Дони така се надявам докато ми дойде времето да раждам, ако може да ме осветлиш малко, че почна и мен да ме хваща шубето.

П.П. Исках само да й помогна с компетентно обяснение, тъй като тя не го получава до момента.За да не я объркат нещо

*
« Отговор #8 -: Август 03, 2006, 00:00:54 am »
Ох Дони така се надявам докато ми дойде времето да раждам, ако може да ме осветлиш малко, че почна и мен да ме хваща шубето.
Ми айде на кафе някой ден. Абе Наде нищо страшно няма, стига глупости - цялата работа е за няма и час. Споко!
*

irata

« Отговор #9 -: Август 21, 2006, 11:18:41 am »
на мен скоро ми правиха секцио за мъртъв плод в 6-ти месец и аз 20 дни поддържах температура 37,1 - 37,4. казаха ми че е нормално това, ако е над 37,5 се говори за възпалителен процес, а под - 37,5 за реакция на организма, нека да изчака, при мен беше от гърдите
« Отговор #10 -: Август 29, 2006, 22:15:18 pm »
Момичета не искам да ви стряскам, не става въпрос за мен а за моя приятелка. Тя роди на 22.07.2006 г. преждевремнно в 34 г.с..Бебето е добре и е в неонатологията на бургаска болница, обаче тя поддържа температура между 37-37.3 градуса. В Бургас лекарите не знаят защо има такава темпертура, имат само предположения. Честно да ви кажа ,не се учудвам на некомпетентността им, но тя е в паника защото другата седмица ще изпишат бебето и не знае дали може да го кърми и въобще какво да прави.
Лекарите са отхвърлели съмнението за високата температура да се дължи на напрегнатите гърди (тя се цеди всеки ден). Мислят обаче другата седмица да й правят евентуално кюретаж, като температурта се задържи. Дали наистина това е причината обаче никой незнае. Затова пускам тази теме, като се надявам на по компетентно обяснение.
Извинявам се ако съм го написала объркано, но и аз се притеснявам доста за това семейство.

аз също имах температура след раждането но моята беше много висока и ме втрисаше-оказа се че е мастит. такава ниска температура не знам от какво би могла да бъде но да я следи дали се покачва. а шили ли са я? ако да как са шевовете?
*
« Отговор #11 -: Август 30, 2006, 09:02:43 am »
Вече бебо си е вкъщи при мама,само че така и не разбраха от какво е тази температура. Сега незнам дали все още  я поддържа,но лекарите не са предприели нищо.