0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

къса лутеална фаза, или ...
« -: Септември 21, 2006, 11:30:32 am »
момичета здравейте,

възможно ли е лутеалната фаза да е по-къса от 14 дни? Моят цикъл е винаги точно 28 дни, на 14-ия ден диаметър на фоликула 14мм, посткоитален тест отрицателен - никакъв сперматозоид и PH стойност на цервикалния микус 6.7, т.е. киселинен, а пак прогестерон 23 ден - 46.6 nmol/l, т.е. нормален имало е овулация. 13-14 ден слуз много гъста и разтеглива, силно желание за секс, температура все още 36.39, т.е. не се е покачила. Как да тълкувам всичко това, по-късно ли е овуто, по кратка ли е лутеалната фаза, какво мислите момичета? Благодаря ви от сърце.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: къса лутеална фаза, или ...
« Отговор #1 -: Септември 21, 2006, 12:14:38 pm »
момичета здравейте,

възможно ли е лутеалната фаза да е по-къса от 14 дни? Моят цикъл е винаги точно 28 дни, на 14-ия ден диаметър на фоликула 14мм, посткоитален тест отрицателен - никакъв сперматозоид и PH стойност на цервикалния микус 6.7, т.е. киселинен, а пак прогестерон 23 ден - 46.6 nmol/l, т.е. нормален имало е овулация. 13-14 ден слуз много гъста и разтеглива, силно желание за секс, температура все още 36.39, т.е. не се е покачила. Как да тълкувам всичко това, по-късно ли е овуто, по кратка ли е лутеалната фаза, какво мислите момичета? Благодаря ви от сърце.
Да, възможно е ЛФ да е по-къса от 14 дена. Нормално е от 10 до 16 дена, като под 10 дена вече не е добре.
На 14 ден - фоликул 14 мм - това показва че О не е настъпила и ако всичко върви както трябва 3-4 ,а може и повече да са необходими за да се пукне фоликула / пука се, когато е достигнал размери над 18 мм, от 18-25 мм, расте с 2-3 мм на ден/
Дай рефер. стойности на Прогестерона.
Според мен О е била по-късно и не че ЛФ ще е по-къса, а просто МЦ може да е по-дълъг. Лф е сравнително постоянн, променя се дължината на ФФ/ по-късна О/
Кой ден ти е днес?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Септември 21, 2006, 13:00:11 pm »
здравей денис,

за прогестерон имам референтни стойности за лутеална фаза от 21 до 53.8 nmol/l

днес е ден 15 от началото на последния ми цикъл, но тем. е още ниска. Стойностите, който писах по-горе са от преден месец, не този. Може би днес, утре ще е ову-то.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Септември 21, 2006, 13:05:53 pm »
И фоликула ли е от миналият месец?...че нещо се обърках.???
/14 ден - 14 мм?/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Септември 21, 2006, 13:19:57 pm »
да, не ме искат всеки месец за фоликулиметрия, за съжаление :(

явно трябва всеки момент да е ову-то по не така я чуствам, от вчера ме опъва отдолу близо до яйчниците, а за съжаление моя човек бе в командировка 3 дни и ще се видим тази вечер, ха дано излезе нещо.  :lol:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Септември 21, 2006, 13:26:18 pm »
да, не ме искат всеки месец за фоликулиметрия, за съжаление :(

явно трябва всеки момент да е ову-то по не така я чуствам, от вчера ме опъва отдолу близо до яйчниците, а за съжаление моя човек бе в командировка 3 дни и ще се видим тази вечер, ха дано излезе нещо.  :lol:
Ако мериш анално/ или поне вагинално /БТ, тя показва че скоро ще има О. Ако не ти е проблем, направи тестове за О. И продължавай да мериш БТ.
След О. БТ се покачва от 1 до 5 дена, така че когато тя се повиши О вече ще е минала.
Успех! Дано да стане :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум