0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ранна овулация
« -: Септември 20, 2006, 09:55:25 am »
Здравейте,милички!Може ли някой да ми каже дали е нормално да имам ову 9-10 ден,при положение,че последните месеци ми е 13-14 ден от цикъла.Бях си записала преглед(УЗ) на 12-ти ден,но вече беше късно да се разбере дали е било овулация или киста.Болките ми бяха доста по-силни,което ме навежда на мисълта,че съм спукала кистичка... :(
*
Re: Ранна овулация
« Отговор #1 -: Септември 20, 2006, 10:04:29 am »
Моята овулация също е доста ранна, обикновено на 12 ден. Имаше един случай, при който тестът за овулация беше положителен още на 10 ден, а на 11 правих инсеминация. 9 ден обаче ми се вижда наистина раничко :roll:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #2 -: Септември 20, 2006, 10:36:58 am »
Еее,два дни по-рано е нормално,ама 4 дни... :roll:
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #3 -: Септември 20, 2006, 16:52:41 pm »
Le, на мен също веднъж ми се случи овулацията да ми е на 10-ти ден, иначе и на мен обикновено ми е 13-14ти, но беше в месеца след като спрях комбинацията Клостил + Дуфастон  :D (пих ги три месеца подред за инсета). Този ми цикъл беше 25 дни, а нормално ми е 28-29.
Не мисля, че е повод за притеснение :D.
Намерихме нашето синче.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Септември 20, 2006, 17:12:26 pm »
Здравейте,милички!Може ли някой да ми каже дали е нормално да имам ову 9-10 ден,при положение,че последните месеци ми е 13-14 ден от цикъла.Бях си записала преглед(УЗ) на 12-ти ден,но вече беше късно да се разбере дали е било овулация или киста.Болките ми бяха доста по-силни,което ме навежда на мисълта,че съм спукала кистичка... :(
Бт мериш ли?
Тя би показала дали е било О или киста
На теория - 7-8 дена са достатъчни за да узререе фоликула.
Пак на теория - за нормален се смята 21 дневен цикъл / минимален/
7-8 дена да узрее фоликула и 13-14 дена ЛФ, така че може да е било О.
Може да изследваш прогестерона на 7 ден след предполагаемата О. и така ще разбереш какво е? /О или Киста/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Септември 20, 2006, 18:34:08 pm »
Благодаря за отговорите!Док ми каза,че кистите обикновено не се пукат в началото на цикъла,но пък болките ми бяха по-силни от друг път.Утре ще меря Б.Т.(вече ми беше писнало да я меря-6 месеци наред...)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Септември 20, 2006, 20:30:37 pm »
Ако е било ову би трябвало да се види жълто тяло! :D
*
« Отговор #7 -: Септември 21, 2006, 22:18:24 pm »
 И аз от 5 месеца следя освен чрез температурата , а и с тестове овулацията . И резултата ми е следния : първите три месеца на 14 ден, на четвъртия за моя тогава изненада на 10 ден , на петия месец пак на 14 и сега последния пак на 10.

говорих с моята лекарка и тя каза ,че било нормално веднъж да се случи , но два пъти на 10 ден овулация , малко странно.Питах за възможни причина , ама конкретни отговори не получих.
  Една приятелка ми препоръча добър лекар и другата седмица ще ходя при него , дано ми разясни поне малко.
 Иначе доста съм притиснена , ама поне важно ,че я има.

Успех на всички !!!!