0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ин витро и болнични
« -: Август 03, 2004, 17:16:46 pm »
Искам да попитам работещите момичета, които са сеподлагали на тази процедура или работещите в центрове по асистирана репродукция колко дни болнични се полага при ин витро оплождане и в кои дни от цикъла на програмата.

От личния лекар ли се взимат или от центъра по АРТ, в който сепровежда цикъла?

Живея в град , в който няма ин витро център и ще ми се наложи да пребивавам извън града, в който работя. Притеснена съм, може ли да споделите? Пазя си целия платен отпуск, но няма да е достатъчен за цялата програма, която по мои изчисления заедно със стимулацията е почти месец!
Предварително ви благодаря!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Ин витро и болнични
« Отговор #1 -: Август 06, 2004, 10:41:38 am »
Здрасти :D
Защо не се обадиш направо в ин витро центъра, към който си се насочила, и не попиташ. Те най-добре знаят колко дни са необходими.
Мен също ме вълнува този въпрос. От София съм, но мисля да не ходя на работа по време на такива процедура, таааа ако ще да загине фирмата. Трябва си пазене и почивка. :P
Аз също ще попитам в център "София" като ходя следващият път. :)

Целувки :band:

*
Ще ми дадат
« Отговор #2 -: Септември 20, 2004, 06:44:51 am »
Казаха, че ще ми дадат болнични за процедурата, но трябва да си нося картона. Не знам обаче за колко дни ще бъде. Ще ви държа в течение.
Re: Ще ми дадат
« Отговор #3 -: Септември 21, 2004, 22:07:51 pm »
Дано дадат повече дни, за да си по-спокойна.
Само да не пишат глупости в болничния...
Ин витро и болнични
« Отговор #4 -: Септември 22, 2004, 19:30:38 pm »
Аз лично не съм ползвала болнични за такава процедура, но си мисля, че би трябвало да продължи поне три месеца. Това според мен се налага, защото доколкото знам, самата процедура протича за около седмица- две, но после е необходим покой, за да не се получи гаф до имплантирането, а после- поне до края на третия месец трябва да се ограничат и най- малките натоварвания, защото това общо взето е най- рисковия период, с възможност за спонтанен аборт.
При моята, макар и неуспешна бременност, поради малко отлепяне, което получих още във втория месец, от женската консултация всеки месец ми продължаваха болничния, без никакви проблеми или увъртания. Мисля, че така трябва да бъде- в почивка през цялата бременност, защото колкото и важна да е работата и професията, като си помислиш колко време си чакала това дете, а да не забравяме- колко пари ще струва тази процедура, нищо друго няма значение.
Успех на всички в начинанията им!
Поздрави :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*
Здрасти
« Отговор #5 -: Септември 22, 2004, 22:13:07 pm »
Яна, в случая при мен се налага болничен само за самата процедура - един вид до регистрирането (или не) на бременност.
От там нататък при успешен изход мисля и съм чувала, че всяка бременна има право на болнични винаги когато си поиска - поне съм чувала че са длъжни да й дават!
А при самото ин витро ми се струваше по-сложничко, защото дефакто бременност няма все още. Но се оказа, че ще ми дадат болничен. Вече ми свърши отпуска по изследвания и други пътешествия пак свързани с бебеправенето.... и се бях притеснила , че може да се наложи да ползвам неплатен.

Успех ти желая и да го знаеш това като забременееш! Искай си болнични винаги!
Поздрави!
Re: Здрасти
« Отговор #6 -: Септември 23, 2004, 22:05:54 pm »
Сигнус, на бременни с проблемно забременяване по принцип им се дава болничен, дори и цялата бременност си я изкарват в къщи  :)
Дано да е вярно, де...
*
Of
« Отговор #7 -: Септември 24, 2004, 14:20:56 pm »
Оф веднъж да стигнем до тая дългоочаквана бременност всички, че яко ми писна вече.  :help1:
Успех !
Re: Of
« Отговор #8 -: Септември 24, 2004, 19:01:17 pm »
Ще стигнем, споко :)
Само споко, мила :)
Ин витро и болнични
« Отговор #9 -: Септември 26, 2004, 17:55:48 pm »
Сигнус, права си. Аз по- горе май се отплеснах. Дано да уредиш безпроблемно необходимия срок болнични. А за после- дано да е скоро, със сигурност знам /поне при мен беше така/, че ти дават болничен през целия период на бременността- ако искаш, а още повече- за проблемна бременност, дори при най- малкия проблем.
Дано да се получи ин-витрото- стискам палци, и дано скоро се похвалиш с добра вест. Успех ти желая.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*
Мерси
« Отговор #10 -: Септември 26, 2004, 18:18:19 pm »
Успех и на теб, Яна, и на зайо, и на огънче и на всички момичета от форума! Благодаря ви много за подкрепата  :)
Ин витро и болнични
« Отговор #11 -: Септември 27, 2004, 10:19:27 am »
A koga shte e invitroto?
*
abe
« Отговор #12 -: Септември 27, 2004, 10:48:47 am »
много скоро ама не знам със точност - всеки път ми се казва какво следва и нищо не мога да планирам.
Ин витро и болнични
« Отговор #13 -: Октомври 06, 2004, 13:27:13 pm »
Миличка Cygnus,
ще чакаме с нетърпение да ни кажеш кога ще идваш....mamma ми каза за вашите планове.
Относно болничните....не му мисли от сега....ако стане бебока (дай боже всекиму) можеш да си седиш и да се въргаляш вкъщи цели девет месеца...направо да ти омръзне от мързел....Ама за това после...сега не мисли изобщо....и гледай да намираш всеки ден поне 10 повода да се усмихваш.... :lol: Много целувки и късмет (щото той е много вежен фактор)
*
Ани
« Отговор #14 -: Октомври 06, 2004, 15:26:48 pm »
Мерси, мила Ани, за окуражителните думи и подкрепата.
Ще се обадя веднага като дойда в София на Mamma за да се видим. Много ще се радвам да се видим и с теб и да си поприказваме за много неща, които искам да те питам!
Целувам те!

:D
Re: Ин витро и болнични
« Отговор #15 -: Септември 27, 2006, 22:18:05 pm »
Здравейте! Относно болничните - правила съм два пъти ин  витро в I АГ Света София: не съм от София и за времето на подготовка се наложи да си взема болничен от личния лекар, а за самия престой в болницата и двата пъти ми дадоха болничен за прастоя до трансфера + един месец. Дано съм ви от полза поне за тази болница. Успех на всички тръгнали по този път!
Re: Ин витро и болнични
« Отговор #16 -: Септември 28, 2006, 14:18:39 pm »
 :D Мимичето задало въпроса вече има две  чудесни деца.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]