0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

някой знае ли?
« -: Март 31, 2005, 20:49:53 pm »
някой знае ли къде има инфо за проблеми с инплантирането
някой знае ли?
« Отговор #1 -: Април 01, 2005, 08:57:49 am »
Кажи по-точно какво имаш предвид?
Матей - 1.04.2006 г
*

Anonymous

някой знае ли?
« Отговор #2 -: Април 01, 2005, 12:01:37 pm »
Ами на какво се дължи проблемът яйцето да не може да се имплантира добре на хормонално ниво или проблеми с щитовидната жлеза
*

Anonymous

някой знае ли?
« Отговор #3 -: Април 01, 2005, 13:08:37 pm »
Ако проблемът е от щитевидната жлеза - пак си е хормонален проблем. Може да е повишен пролактина или някой друг хормон - изследвай се!
*

Anonymous

някой знае ли?
« Отговор #4 -: Април 01, 2005, 13:09:20 pm »
или ендомитриоза и мн. др.
някой знае ли?
« Отговор #5 -: Април 01, 2005, 14:12:25 pm »
значи ако не се имплантира добре проблема е в недостатъчна лигавица, т.е, нисък прогестерон. Но как се знае, че има оплождане, а проблема е в имплантирането?
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
някой знае ли?
« Отговор #6 -: Април 01, 2005, 15:14:27 pm »
Цитат на: Anonymous
Ами на какво се дължи проблемът яйцето да не може да се имплантира добре на хормонално ниво или проблеми с щитовидната жлеза

е ти как разбра, че яйцето не може да се имплантира "добре"?????

я си опиши по-добре проблема, за да можеш да получиш по-точни отговори.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

някой знае ли?
« Отговор #7 -: Април 01, 2005, 17:35:23 pm »
Не съм убедена, че не се имплантира заради нисък прогестерон.. Моят е ок и въпреки допълнителния прием на прогестерон и вследствие на това ужасно дебелата лигавица, пак нямаше имплантиране. Това може да е една от причините, но има и други причини.. При мен например не е нисък прогестерон. Със сигурност знам, че при инвитрото е имало оплождане. Въпросът е колко време са живяли в мен ембрионите и защо нямаше никаква имплантация въпреки много дебелата лигавица?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
някой знае ли?
« Отговор #8 -: Април 02, 2005, 09:42:06 am »
Аз мисля, че освен дебелината на лигавицата значение има и качеството на оплодената яйцеклетка.
Все си мисля, че това стимулиране при инвитро е противоестествено за организма и може би се отразява на качеството на яйцеклетката.
Отделно пък и при наличие на мъжки фактор не се знае добрите спермазотоиди колко са добри.
Така че всичко е до късмет - да се срещнат добра яйцеклетка и добър спермазотоид.
Все някой ден ще стане, в това съм напълно убедена.
Надежда винаги има.
*
някой знае ли?
« Отговор #9 -: Април 02, 2005, 09:48:51 am »
Lali, моя доктор ми обясни, че дори и яйцеклетката и сперматозоида да са добри пак ембриона може да не е витален т. е. качествен, защото мейотичното деление на яйцеклетката започва тогава (преди оплождането тя е с пълния си хромозомен набор 46 хромозоми). Докато при сперматозоидите това деление настъпва в тестисите и те вече имат наполовина разделен хромозомен набор - 23 хромозоми. Освен това не се знае дали изобщо оплодената яйцеклетка ще достигне до ендометруима, оттам нататък процесите на молекулни и субмолекулни нива на взаимодействие са още много неясни на науката - защо именно се отхвърля ембриона. Да не забравяме и антителата и хормоналните процеси в организма на жената. Наистина това е Божа работа!