0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЗДРАВЕЙТЕ ! /базална температура/
« -: Октомври 23, 2006, 10:23:44 am »
КОЛКА ОТДАВНА НЕ СЪМ ИМАЛА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВИ ПОСЕТЯ ВЪВ ФОРУМА ЗАЩОТО ИМАХ ПРОБЛЕМИ С КОМ-ПА ИТ.Н. НО ПРИ ПРЪВ УДОБЕН СЛУЧАЙ СЪМ  :bighug:ПРИ ВАС! ИМАМ АЗ ЕДНО ВЪПРОСЧЕ АКО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ Е ТАКОВА НО ВСЕ ПАК - НАЛИ ЦИКЪЛА СЕ ДЕЛИ НА ДВЕ ФАЗИ, ПЪРВАТА Е ДО ДАТАТА НА ОВУЛАЦИЯТА, А ВТОРАТА - СЛЕД НЕЯ, КАТО ТУК БТ СЕ ПОКАЧВА ДО ИДВАНЕТО НА М. И ВЪПРОСЪТ МИ Е - ПО ВРЕМЕ НА М. БТ ОТНОВО ЛИ СПАДА? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО! ДО СКОРО! И ВИ ЧАКАМ :balk_121:
« Последна редакция: Октомври 23, 2006, 10:44:10 am от Lali »
*
Re: ЗДРАВЕЙТЕ !
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2006, 10:30:30 am »
По принцип да.
При мен БТ спада в деня на самата менструация. Има момичета при които БТ спада няколко дена преди датата на менструацията, а при други ден два след тази дата.

Но, да при менструация температурата спада.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Re: ЗДРАВЕЙТЕ ! /базална температура/
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2006, 11:43:27 am »
При всеки е ралично, както е казала Таня.
При мен лично първите два дена от цикъла БТ си остава висока.
Пада след това.
Така че относно въпроса ти - Да спада, зада може после пак да се качи....и така :)
« Последна редакция: Октомври 23, 2006, 11:45:07 am от BLACK_ROSE »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2006, 13:10:13 pm »
Как така спада? Че на мен ми е 4-ти ден от М и си държа 37.
То аз меря от средата на миналия месец и двуфазност още не съм видяла, ама и аз си мислех, че като ми дойде ще падне. Да ама не поне за сега.
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2006, 13:37:14 pm »
Благодаря Ви за бързите отговори на всички! Имах нужда, защото вече съм в трети ден от М. и БТ си остава над 37. но виждам, че това е нормално по принцип и индивидуално за всеки! Благодаря Ви още веднъж и до скоро! :grouphug2: :balk_69:
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2006, 13:46:09 pm »
На някои им спада в началото, на някои след 2-4 дена.
Ако искаш погледни тук графиките на момичетата да добиеш представа :)

http://forum.zachatie.org/index.php?topic=441.2380
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2006, 19:32:25 pm »
Пешек, споко бе, на мен миналия цикъл ми падна на 5-я ден от МЦ.
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2006, 20:12:28 pm »
Абе де да знам, аз нали съм новак в меренето на темп. та се зачудих. И докато сме на темата да питам много ли е важно да се мери в определен час. Щото ако е така аз няма смисъл да се занимавам с това.
« Отговор #8 -: Октомври 23, 2006, 21:45:47 pm »
http://zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=88
Цитат
Използвайте следните препоръки за измерване на температурата:
• Може да се мери в устата, влагалището или ануса. Винаги обаче на едно и също място.
• По едно и също време всяка сутрин, без да се става от леглото и веднага си записвайте показателите. Мерете и по време на менструация.
• Мерете я след минимум 3 часа непрекъснат сън. Така например, ако сте ставали от леглото в 7 сутринта до тоалетна, а после сте легнали, а трябва да я мерите в 9ч, измерете температурата си в 7 ч., преди да сте ставали от леглото /иначе ще имате само 2 ч. непрекъснат сън/
• Винаги с един и същ термометър
• Всички странични фактори /болест, стрес, преместване и т.н./ винаги ги отбелязвайте. Това ще ви позволи при разшифриране на графиката да разберете защо е имало отклонение.
• Записвайте показанията на термометъра направо след измерването, за да не забравите по-късно
• Минимум 3 месеца наблюдения за да има точна интерпретация
Aз  каквото съм чела, навсякъде така пише - и така правех, когато мерех БТ. Предполагам се прави поради факта, че по различното време и Т е различна. Меренето по едно и също време би могло да намали евентуалните разлики и графиката да е максимално реална, което да спомогне за правилното разчитане и определяне на ову.
« Последна редакция: Октомври 23, 2006, 21:48:54 pm от BLACK_ROSE »
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #9 -: Октомври 23, 2006, 22:48:48 pm »
Благодаря,Рози ама аз с това раб. вр. 2 на 2 май няма да мога да спазвам тази препоръка
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2006, 10:27:38 am »
Благодаря,Рози ама аз с това раб. вр. 2 на 2 май няма да мога да спазвам тази препоръка
Aми аз си навивах часовника, когато не ми се налагаше да ставам рано - по обичайното за мен време. Обикновено в събота и неделя като звъннеше часовника - мерех-и след това пак си лягам :) Нямам идея какви са ти смените, но мисля че може да се намери начин, ако в крайна мсетка е толкова решаващо меренето на БТ :)