0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички!
След поредното ми ходене по мъките, разбирайте гинеколог, на "око" се установи, че трябва да се проведе лечение с тези антибиотици (казвам на "око", защото отказа антибиограма с думите:"Работата е ясна, това течение е от гъбички"). Та така каза - че имам гъбична инфекция. Но преди това ме гледа на ултразвука и след серия от сметки се оказа, че има вероятност да се е получила бременност :)
Въпросът ми е да започна ли веднага лечение с антибиотиците или да изчакам евентуално да не би да съм бременна...защото прочетох, че лекарствата не трябва да се прилагат при бременност... Страх ме е да не навредя, но от друга страна пък ми се иска колкото може по-бързо да се отърва от гъбичките.
Много ще се радвам, ако някой може да ме посъветва и благодаря предварително!  :bighug:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Изчакай. По всяка вероятност, ако има зародиш ципрофлоксацинът ще го убие.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Но преди това ме гледа на ултразвука и след серия от сметки се оказа, че има вероятност да се е получила бременност
Маги, това не го разбирам. Бременна ли си или не?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Момичета благодаря ви за бързите отговори :)
Мели, аз не съм се изразила добре. Исках да кажа, че овулацията ми е била най-вероятно точно когато сме се опитвали за бебе. Затова се чудех, все пак има вероятност да съм бременна. Мисля, че ще послушам съвета на Лали и ще изчакам и кротко ще продължавам Дуфастона.  :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Е, то по принцип от ципрофлоксацина се развиват някои видове гъбички.
*
Доколкото съм чела полижинакса също не се препоръчва при бремнност.
Сестра ми обаче го взима през първият триместър (естественно по лекарско предписание) и слава богу нямаше отражение на плода.

И аз като Лали смятам, че е добре да се изчака, пък после и в двата случая се консултирай кога какво да приемаш, че оставам с впечатлението че трите препарата наведнъж ще ги пиеш??

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Ами Танче, добре че в аптеката момичето ми каза, че Ciprofloxacin-а и Nizoral-a не трябва да ги пия по едно и също време, а в различни часове. Гинеколожката естествено не е счела за необходимо да ми го обясни. А иначе Polygynax-a нали е вагинални капсули, и за него ли се отнася тази  несъвместимост? Сега няма да ги започвам, ще чакам още 10 дни до тест и тогава ще преценя :)
*
Явно е необходима по-добра гинеколожка. Че кой друг освен тя трябва да ти разясни тези неща, даже още като ти пише рецептата.

Предполагам, че полижинакс ще го взимаш заради антибиотика. Внимавайте с мъжо по време на лечението, ползвайте презервативи, че може да си размените някоя друга гъба иначе ;)

Не знам за несъвместимостта на лекарствата.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Здрасти Танче :)
Аз тотално се отказах от лечението с Ciprofloxacin и Nizoral по едно и също време. Тъй и тъй се подвизавам в лаборатория, рекох да разпитам докторката, която се занимава с микробиологията, за тез лекарства. Заедно не трябвало да се вземат, правели големи поражения на черния дроб. Nizoral-a като цяло е много силен и дава отражение.
Решението - другата седмица на друг гинеколог.
Обаче имам проблем! Те не останаха в града... :twisted: