0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!
В края на септември месец ,след микробиология  ,резултата ми беше бактериална вагиноза  :(
Изписаха ми лечение с Далацин-вагинален крем.
Започнах да се лекувам с него преди два дни ,но забелязах на опаковката ,че срокът на годност е до месец НОЕМВРИ.
Аз съм в чужбина от скоро и не мога да потърся съвет от доктор,моля ви ,кажете опасно ли е когато е наближил края на срока на годност?
Успокоявам се ,че сме средата на октомври и крема се прилага 7 дни,но все пак?
И другия ми въпрос е - някой друг използвал ли е Далацин и дали е бил ефективен?Усещали ли сте дискомфорт,нещо като леко щипене или парене? :?

Ще се радвам на всеки отговор! :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Бактериална вагиноза и далацин вагинален крем
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2006, 10:12:19 am »
По принцип лекарствата имат негласен гратисен период шест месеца след срока, обозначен на опаковката.
Аз мисля, че щипането и паренето е от самата дисбактериоза.
Благодаря:)
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2006, 10:59:20 am »
По принцип лекарствата имат негласен гратисен период шест месеца след срока, обозначен на опаковката.
Аз мисля, че щипането и паренето е от самата дисбактериоза.

Мерси за бързия отговор!Поне е успокоително да знам за този период от 6 месеца,въпреки че до голяма степен си е моя вината,да не проверя.
Дано и някой ,който е ползвал Далацин да пише доволен ли е и бил ли е ефективен в неговия случай?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2006, 17:37:00 pm »
Цитат
И другия ми въпрос е - някой друг използвал ли е Далацин и дали е бил ефективен?Усещали ли сте дискомфорт,нещо като леко щипене или парене?

Аз съм трепала гуарднерела вагиналис три пъти с Далацин. Паренето и щипането са само първите три дни и не са задължителни.
*
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2006, 13:07:34 pm »
здравей!!!
аз се лекувах от gardnerela vaginaliis от 11.2005г.няколко пъти с флажил-без успех съответно,след това с макмирор-успешно,но от този антибиотик получих гъбички.
вмъквам се само като случай-нямам мнение за далацин-а