0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос относно Nimesil
« -: Октомври 24, 2006, 13:18:50 pm »
Здравейте момичета, в момента съм на лечение с Nimesil (от групата на НСПВС, лекарствено в-во nimesulide) + Duphaston от 11 ден на цикъла в продължение на 10 дни, заради множество кисти на десния яйчник (две от тях много големи) , но ето какво прочетох в листовката: "Приложението на nimesulide може да наруши фертилитета на жените и не се препоръчва на жени , които се опитват да забременеят , които са имали проблеми със зачеването или при които се извършват изследвания за безплодие." Въпросът ми е , ако някой знае как точно може да бъде нарушен феритилитета? На мен единствено ми хрумна, че би могъл да блокира по някакъв начин овулацията, но от друга страна пък не е хормонален препарат. И дали става въпрос за еднократно нарушаване, след което нещата се оправят. Да не говорим, че ще го пия в продължение на 10 дни х 2 прахчета, след като за 5 дни х 2 не даде резултат, а в листовката на няколко места пише да се прилага възможно най-кратко време. Моля, ако някоя от вас е преминала подобно лечение да сподели опита си. Предварително благодаря.