0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Цикъл след лапаротомия
« -: Октомври 20, 2006, 17:37:20 pm »
Момичета,
цикълът ми преди бебеправещия период (1г.5м) ми беше много редовен - точно на 30дни. В периодът на бебеправенето (сигурно, за да ми е максимално криво) си беше колкото си иска 23-26-32дни. Абе ужас! Сега обаче след лапаротомията е пак точно на 30 дни! Дали това е пак защото с мъжът ми се пазим? Питах хирурга, той вика "ами радвай се", така и не обясни защо е така?
*
Re: Цикъл след лапаротомия
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 17:48:05 pm »
Хм. Аз знам, че хормоните и емоционалното състояние на жената вървят ръка за ръка. Чувала съм за ного случаи: при голямо притеснение, при голяма радост и вълнение-текват реките червени...Предполагам, че докато сте бебеправили малко или много си била емоционално нахъсана и може би от там така... А сега като си знаеш, че не може в момента и не го мислиш и то си кара по старата схема...Та, емоционален фактор бих казала аз...Лан, припомни ми какво бепе лапароТОМИЯ? Скопията беше като оглеждат, а томията беше май като режат нещо или какво...
Alexandra
*
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 17:50:45 pm »
При мен са махнали дясната тръба и са почистили коремната кухина от кръвта и съсираците, тъй като тръбата е била разкъсана.
Така пише в епикризата - лапаротомия.
*
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 18:06:05 pm »
Значи правилно съм запомнила... :(
Alexandra
*
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2006, 09:25:12 am »
при мен се наблюдава нещо подобно.Докато траеха изследванията и наблюденията за да се докаже овуто, всичко си беше ок - яйчниците се радуваха всеки месец, доказваше се пукането на фол.Решихме да правим инсе ииии хоп, започна да работи само десния яйчник / този ,който ми правеше проблеми / Образува фол и неще да го пука.Та така 3 месеца.Най- накрайя ми направи една чудно хубава киста.Е, видях му сметката на яйчника...

Мисля, че виновниците ,които провокират проблема точно, когато не трябва са хормоните, които започват усилено да бошуват, провокирани от нашите главички :)

Или може би си е абсолютна случайност ,а ние се опитваме чрез нея да си отговорим на въпроса,ЗАЩО " под ягодите" не става
*
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2006, 16:24:45 pm »
 :(Значи наистина трябва "да се успокоявам и да става", но на думи е лесно, а иначе - как да стане?!
*
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2006, 17:47:55 pm »
:(Значи наистина трябва "да се успокоявам и да става", но на думи е лесно, а иначе - как да стане?!

Лан, таз работа не става така. И аз съм се убедила. Ами дай да мислим начин как да стане въпреки така-то...Не може чак пък дотолкова да сме лабилни... Знаеш ли колко жени познавам по-кукута от мен-луди, прибързани, истерички, параноички... и си забременяват, и си раждат... :(
Alexandra