0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

karelia

Спешно се нуждая от съвет- овулация
« -: Октомври 18, 2006, 15:35:24 pm »
Накратко.От миналата седмица съм на инжекции за стимулиране на овулация.Държа да ви кажа,че такава не съм имала никога през живота си,а от 6 години е доказано.На 10 тия ден от стимулацията картината е следната : 4 фоликула в десния яйчник с един доминантен 11мм. и 4 фоликула в левия яйчник също с един доминантен 10 мм.
Момичета,искам да ви кажа,че се страхувам дали някой ще се пукне,дали ще имам яйцеклетка годна за оплождане и дали с мъжа ми ще успеем да уцелим момента!Температурата ми е една и съща и не мога да разчитам на нея.Кажете ми моля ви,дали,ако този месец не стане нищо,то през следващия да отида на инсеминация?Просто се побърквам.От три дни само мисля само дали няма да изтърва момента,а няма и с кого да споделя.Има ли някакви тестове за овулация или нещо подобно.Не мога да тичам всеки ден при лекарката за да ме гледа..........
Приемам всякакви съвети,защото още няколко дни и ще полудея.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Спешно се нуждая от съвет- овулация
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2006, 16:00:02 pm »
Мила Карелия,
Първо се успокой  :D. Щом в момента правиш стимулация, не може лекарката ти да не те следи как се развиват фоликулите. Не е нужно да ходиш всеки ден на преглед, но поне през 2-3 дни. Фоликулите нарастват с 1-2 мм на ден, докато достигнат размер 20-22мм, когато трябва да се спукат. Ако лекарката ти прецени, може да ти бие и Прегнил, с който най-точно се таймира овулацията (24-36 часа след инжекцията).
На въпроса ти дали някой от фоликулите ще се пукне и дали в него ще има годна яйцеклетка, никой не може да ти отговори - даже и лекарката ти.
Аз лично не мога да ти препоръчам тестове за овулация, защото не ползвам :?, а и не съм убедена, че може да им се вярва 100%.
Все пак, за да си сигурна отиди на преглед след ден-два.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2006, 16:11:16 pm »
Карелия, с какво се стимулираш? 4 фоликула в единия яйчник и 4 в другия ми се вижда доста, ако няма да правиш АРТ. С тези фоликули аз определено бих заложила на вътрематочна инсеминация, а да не ти казвам, че аз с толкова правих икси  :lol:. Колкото до това дали ще има качествена яйцеклетка, ще стане ли оплождане и т.н. - няма как да се разбере ако не се направи пункция, респективно изкуствено оплождане. Моят съвет е да пробваш една инсеминация - щом проблема ти е в липсата на овулация, има голям шанс да успееш  :D

Хм, сега погледнах, че са се селектирали два доминантни, което откъдето и да го погледнеш, си е чудесно за инсеминация  :lol:
« Последна редакция: Октомври 18, 2006, 16:18:02 pm от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

karelia

« Отговор #3 -: Октомври 18, 2006, 17:02:59 pm »
Проблема е,че не мога да направя инсеминация в малкия град в който живея.За да дойда в София ще ми трябва отпуск,хотел и много нерви.Така,че може и да ми дадете съвети за следващия месец,ако този не се получи нищо.
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2006, 17:27:59 pm »
Карелия, дано всичко е наред и уцелите момента.
И аз смятам, че като правиш стимулация, по-добре е и една инсеминация?
Какво пък пречи всеки ден да те гледат на УЗ - като станат 16-18мм де, иначе може и през ден.
Ако нямате проблеми със спермограмата можете да правите секс всеки ден (но да минават 24 часа все пак) - така няма да изпуснете нищо :D

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2006, 21:07:27 pm »
karelia миличка ..най-добрия начин е да те проследят на УЗИ ,да ти бият Прегнил и след Прегнила от 24-36 часа настъпва ову.
Имай в предвид че е по-добре плувците вътре да чакат яйцеклетката.
Този месец вече няма да имаш време,но поне за другия помисли за инсе.Пак дано да не се налага повече!!! :DУспех мила!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2006, 17:11:22 pm »
Подсигурете хубавите фоликулчета с читав брои воиници на пост  8) :D и се успокои. Тъжно е, че не можем да контролираме собствените си тела  :) , но пък вие правите това, което се изисква от вас .... другото Божа работа. Стискам палци да се получи още този месец. Любов, Любов, Любов.....и след това идват бебетата  :D. Късмет! :crossfingers:
*

adi

• 7710
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2006, 17:15:06 pm »
kareliaкакво стана?Как са фоликулите???Бихте ли Прегнил?
Успех мила!Дай Боже този месец нещата да се овенчаят с успех!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2006, 22:23:02 pm »
Стискаме палци!Дано стане! stork-boy
*

karelia

« Отговор #9 -: Октомври 23, 2006, 10:29:00 am »
 :( Здравейте момичета !
Радвам се,че ме успокоихте,но след като три нощи не можах да спя от нерви, а на мъжа ми от думата секс взе да му прилошава,резултата е следният... май се е получило нещо,но това нещо не е очакваното,а една огромна киста,която е голяма около 4-5мм.Докторката ми се чуди сега какво ще я правим.....
А иначе ми биха пригнил и проблем със спермограмите никога не сме имали.За 6 години,сигурно сме правили 10 при 4 различни доктора и всички казваха,че е много -добре.
Все пак да ви попитам има ли вероятност нещо да е станало,защото са се пукнали два фоликула,които не бяха доминантни.Това малко ме плаши и едновременно обнадеждава.Мога ли да разбера дали нещо се е случило два-три дни след опита?
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Октомври 23, 2006, 20:41:54 pm »
Мила Карелия,възможно е да се е получило,но за сега е много рано да се разбере!Само майка природа знае какво ще стане.Трябва да изчакаш още малко.Дори да се получи оплождане,има приблизително 10 дена за инплантация.И едва след това можеш чрез кървен тест да разбереш как са нещата.Искренно се надявам и стискам палци да има положителен резултат! :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2006, 22:01:57 pm »
Карелия, и аз стискам палци за теб!!! Странно ми е, как така се стимулираш без да правиш поне инсеминация след това по време на овулация? Но, това няма значение, важното е крайния успех, който ти желая от все сърце! Нали знаеш ВСИЧКО  Е ЛЮБОВ!! И не забравяй да пишеш какво става с теб! Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!