0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

stelliana

Re: Обърната матка
« Отговор #20 -: Ноември 20, 2006, 11:02:24 am »
На мен една докторка ми каза, че съм имала малка матка и тесен цервикален канал и да съм го разширявала. Отидох при др. лекарка - всеизвестната доц.Маркова и тя ми каза, че това изобщо не е вярно, матката ми била с нормални размери за нераждали  жени. Била само изместена вляво, но не пречи на забременяването. Трети доктор ми потвърди изместването на матката вляво, но размера и бил нормален.
Според повечето доктори малка матка и изместена матка не пречи на забременяването. За обърната матка май пак не пречи много. Моята приятелка забременя точно от раз и беше с обърната матка.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #21 -: Ноември 20, 2006, 12:12:36 pm »
Нормално матката е изместена встрани. Това е нейната правилна анатомична позиция. Ей, това трябва да взема да си го сложа в подписа, вече не знам за кой път го пиша.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #22 -: Ноември 21, 2006, 11:38:25 am »
Ако се докаже нали, че матката е найстина с малки размери това определено пречи на износването. Не на забременяването, а на износването, което пак е кофти нали.....и то много. Знам няколко случая ама няма да ги описвам тука, че да не стресирам някои.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #23 -: Ноември 21, 2006, 11:41:41 am »
Да, и то даже не с малки размери, а хипопластична.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу