0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Антибиотик - гъбички и бебеправене
« -: Октомври 26, 2006, 15:19:37 pm »
Момичета миналата седмица пих антибиотик, след като приключи курса ми се появиха гъбички, сега се мажа с кремче против гъбички, но не знам това нещо ще попречи ли на бебеправенето, защото в момента съм в овулация? Благодаря Ви!
Re: Антибиотик - гъбички и бебеправене
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2006, 15:27:51 pm »
Според мен, когато се провежда някакво лечение е добре да се отложат каквито и да било опити. Поне аз правя така.
Само да вметна, че почти винаги след лекуването с антибиотик, гъбичките са сигурен гост. Така че е добре превантивно лечението да е съпроводено винаги с лекарства и срещу евентуалната им поява.
« Последна редакция: Октомври 26, 2006, 15:30:17 pm от BLACK_ROSE »
*

Stelliana

« Отговор #2 -: Октомври 26, 2006, 16:04:28 pm »
Е какво се взема превантивно против гъбички?
Иначе и аз съм на мнение,че докато трае някакво лечение да се спрат опитите.
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2006, 16:17:15 pm »
обикновено със приемането на антибиотика се приема и лекарство против гъбички. лекарите, при които съм ходила, много често въобще не си правят труда да се сещат за гъби, особено ако не са АГ. затова ако не ми изпишат нещо противогъбично, предупреждавам че ми се появяват гъби от антиб. и  тогава ми изписват.
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2006, 16:19:31 pm »
Е какво се взема превантивно против гъбички?
Иначе и аз съм на мнение,че докато трае някакво лечение да се спрат опитите.
Има си различни глобули и вагинални кремове за това.
По предписание на лекаря.
Обикновено когато се налага лечение с антибиотик, тези неща вървят заедно с лечението, защото появата на гъбички е неизбежна за съжаление. Поне при мен е било така - винаги са ми изписвани и антигъбични лекарства.
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2006, 16:42:22 pm »
Може би трябваше да се сетя , че се получава така, но тъй като много радко да не кажа почти никога не пия антибиотици и бях изключила, но ще ми е за урок.Благодаря Ви!
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2006, 18:41:45 pm »
Здравейте момичета,
имам подобен въпрос. Пия антибиотик - цефалексин, за лечение на бактерии - какви точно, незнам, защото резултата от изследването ми е при доктора, само по телефона, доколкото разбрах, ми каза "влагалищна чистота 3" и ми изписа тоя антибиотик, като го свърша - контолно изследване.
Днес правихме секс и като погледнах после календара - сега съм в овулация. Оттук дойдоха и притесненията ми, ами ако забременея - този антибиотик не е ли вреден за плода.
А мъжа ми не трябва ли и той да се лекува?
« Отговор #7 -: Октомври 28, 2006, 19:47:07 pm »
Обикновено по време на лечение, секса с цел бебе не е много препоръчителен. Как да знаем дали мъжа ти трябва да се лекува, като сама незнаеш от какво се лекуваш ти самата ;)
От толкова време чета, и наистина не мога да схвана. Как пиете лекарства, а незнаете за какво ги пиете? И защо така моите изследвания никога не остават у лекаря, а са си в мен. Дори да трябва време да излезе резултата - все пак лечението се започва след това.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2006, 23:45:55 pm »
Black_rose,
не си ме разбрала или аз не съм обяснила добре. Резултата ми е излязъл, но неможах да отида до клиниката да си го взема, говорих с доктора ми по телефона - резултата от изследването е при него, той ми назначи лечение с този антибиотик, но просто по телефона не съобразих да го питам как стои въпроса със секса по време на лечението.
« Отговор #9 -: Октомври 29, 2006, 01:27:06 am »
Сега, след като дообясни стана по ясно :)
Макар че все още мнението ми е същото - първо лечението, после опитите. ти пак си питай ДОК и кажи какво е неговото мнение по въпроса :)
Колкото до това което казах че изследванията все са при лекарите, не визирах точно теб персонално, а по прицип. Не си единствения случай, който пита за лекуването на нещо, и незнае какво е поради горната причина ;)
УСПЕХ с лечението, Миси!
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #10 -: Октомври 29, 2006, 08:59:34 am »
ok, black_rose,
в сряда съм на контролен преглед, тогава ще взема и старото си изследване и ще питам док. за моите притеснения.
Мерси!