0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
Как да заспя?
« -: Октомври 28, 2006, 22:24:15 pm »
Днес, след срещата ни/на момичетата от Русе/се чувствам ужасно.Тъй като най-накрая и аз реших да проверя причината за стерилитет при нас и тръгнах по лекари в Плевен споделих с тях резултатите.И разбрах нещо ужасно.Ще ви цитирам цветната си снимка:"Двете тръби се контрастираха по цялото протежение, в ляво к.м. навлезе обилно в перитонеалната кухина.В ляво - разширения по хода на тръбата - хидросалпингс"Благодарение на тях, а не на лекаря направил ми тази цветна снимка!!!научих, че хидросалпингса е токсичен за плода.И сега съм подлудяла.Д-р Стойков беше също изумен от този резултат, защото както сте обърнали внимание според д-р Каракашева - специалист - рентгенолог съм с ДВЕ леви тръби?!и ми назначи веднага лапароскопия, но на мен едва сега ми се изясни защо е необходима тя.И сега ще подлудея.А ако ми махнат тръбата.А ако този хидросалпингс се дължи на преживяна хламидийна инфекция, защото ту имам ту нямам, а не съм лекувала хламидии.Просто...нямам думи вече.Цветната снимка я правих миналата година м.Януари и до ден днешен си живях с убеждението, че тръбите са ми напълно проходими.В понеделник ще разбера кога ще ми е лапароскопията, но ще умра от страх.И не знам, направо не знам какво да правя.Изследванията ми от Плевен не са готови, не знам имам ли в момента хламидии или нямам, не знам на кой ден се прави лапаро...Пълно неведение.
« Последна редакция: Октомври 28, 2006, 22:26:02 pm от skrita »
*
Re: Как да заспя?
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2006, 22:38:44 pm »
Скрита, мила, недей така отчаяно! Утрото е винаги по-мъдро от вечерта. Опитай се да издишаш парата, опитай да поспиш. Утре е неделя, направи нещо за себе си-виж се с някой близък човек, иди на кино...И от понеделник помисли: не може ли преди лапарото да се направи втора снимка при друг лекра, не може ли да изчакаш за другите изследвания да станат, да поискаш второ и трето мнение... Недей така да се отчайваш! Не може да е толкова зле всичко! Ще мине нощта, ще дойде утрото, ще е по-светло всичко, ще видиш!
Прегръщам те,
Мари
Alexandra
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2006, 22:57:13 pm »
Мила СКРИТА,успокой се,не се измъ4вай.Както ти е казала Мари,6те потърси6 задължително второ и трето мнение,не се отказвай така бързо.Моят слу4ай е подобен на твоя,то4но преди една година и то4но при съ6тата специалистка др.КаракаШева,в Русе в окръжна болница.И аз така като теб се бях упла6ила,като про4етох какви глупости бе6е написала в заклу4ението си.Но се допитах до двама други специалисти и те ме окуражиха,и ми казаха 4е вси4ко е ок.Така 4е,мила не прибързвай с окон4ателната диагноза,нека ти направят о6те една снимка,за твое успокоение.Знам,4е не спира6 да мисли6 затова,но не се от4айваи,винаги има изход,при всяко едно положение.
Розови съни6та,по_ве4е усмивки и 6тастие :bighug: :crossfingers: :goodluck:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2006, 23:02:57 pm »
Скрита,не се притеснявай толкова!Уф,нямат ли край нашите мъчения?!? :BangHead:Няма как,трябва да изтраеш до понеделник... :sunshine:Ще се оправят нещата,недей да гадаеш и да се самонавиваш колко е голям проблема.Приеми го като поредното преодолимо препятствие... yahoo_17
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2006, 23:06:51 pm »
Скрита,
слушай Мари и се отпусни малко. Дори да стигнеш до лапаро, няма от какво да се плашиш. Аз от съвсем пресен опит /днес ми свалиха конците/ мога да ти кажа, че е нищо работа. Изписват те на следващият ден. Раничките са съвсем малки. Няма болка. Не е страшно. И дава ясна представа за състоянието ти. Ще стискам палци всичко да е ок при тебе!
Успех мила!

lb2f
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2006, 23:08:12 pm »
Здравей мила, недей се шашка а мисли трезво, кво значи хламидията  ту я има ту я няма, а не си лекувала, при съмнителен резултат е по-добре да проведеш лечение. Кто не си готова не прави лапарото а отиди срещни се с този или друг лекар и поискай по-точно обяснение, за да знаеш какво става, да се успокоиш и да знаеш че това е правилното решение, наистина хидросалпингса е добре да се отстрани.
Имаме достатъчно момичета забременяли с една тръба. Успех, каквото и да решиш.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #6 -: Октомври 28, 2006, 23:52:10 pm »
  Скрита ,наистина си много объркана, но момичетата са много прави.Казали са ти нещо лошо и ти започваш да си мислиш още по-лоши неща и аз съм така.В такъв момент често ми казват, не се тревожи за нероден Петко .Идва ми да им плясна по един ,ама са си прави!Ще видиш, че утре ще си пo- спокойна, ще мислиш по-трезво и ще реагираш адекватно и не си мисли ако ,ако ,ако,.......?!Няма да е толкова лошо, колкото си го мислиш ще видиш! :balk_103:
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2006, 00:07:00 am »
Аааа, решила съм се на лапароскопия.След като е казал д-ра че така трябва, значи трябва.Не желая повече да се мотая напред назад.Пък...да става каквото е писано.А на всички вас, които също като мен не спите и на всички останали разбира се :) искам да кажа само:http://www.hallmark.com/wcsstore/HallmarkStore/images/products/ecards/nfg2687.swf
« Отговор #8 -: Октомври 29, 2006, 10:06:29 am »
Мила, когато човек вземе решение вече е по-лесно! Трудното е докато се луташ и тогава си най-уплашена. Вярвам, че при теб нещата ще се развият благоприятно, а и лапароскопията не е никак страшна. Желая ти късмет и отлични резултати!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #9 -: Октомври 29, 2006, 12:33:30 pm »
Скрита, успокой се мила. Лапароскопията не е толкова страшна, поне ще се изясни какво е положението.
Късмет, мила!
« Последна редакция: Октомври 29, 2006, 14:28:28 pm от annaaa »

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #10 -: Октомври 29, 2006, 15:17:17 pm »
Мила Скрита,
 Изобщо недей да се отчайваш и още по-важно не мисли за тези проблеми дълго време тъй като може да те побъркат  :) Гледай максимално да се разсейваш и да правиш любимите ти неща.
 Нека ти разкажа малко за мен: Преди 5 години ми казаха че имам поликистоза и това е единственият ми проблем. Лекарката нон стоп ми повтаряше "пий си моето момиче diane 35 и ще се оправиш". Но как така ще се оправя? Началото на 2004 година същата тази "лекарка" ми открива мозайка на матката. Когато я попитах какво е това, тя се смота и единственото което направи е да ми пусне изследвания за хламидия които се оказаха отрицателни. Тогава нещо ми подсказа че тя незнае какво прави и потърсих друго лекарско мнение.
 Новият доктор ми обясни куп щуротии...:
1.Мозайка на матката е полип който прераства в рак ако не се лекува
2.Нямам овулация
3.Имам хламидия
4.Направи ми цветна снимка на която резултатите бяха - 2 непроходими тръби
 След месеци ходене по мъките ми излекува хламидията която ушким съм имала, на последния преглед установи че мозайката на матката е изчезнала и ми каза че единствения шанс за мен бил ин-витро. Но(както винаги знаеш има едно "но") реши че имам хидросалпингс и трябва да направя лапароскопия или лапаротомия.
 Тогава отидох при д-р Попов. За това мое решение благодаря на всички момичета от форума защото ако не бяха те нямаше да се престраша, а и още повече не бях дори чувала за този док.
 Е оказа се че освен че имам класическа форма на поликистоза заради която трябва да направя лапаро, мозайката не е изчезнала. Той беше страшно възмутен от факта че никой лекар не е предприел мерки за този полип. Лапаро трябва да ми престои,но преди това трябва да се останови от какво е този полип. Миналата седмица ми прави биопсия, цитонамазка, и в.с. Сега седя и чакам денят на страшния съд, защото това може и да означава рак... :(
А колкото до тръбите и цветната снимка неговото мнение е че резултати на нито една снимка не са сигурни и най-добрата диагноза е лапарото.
 Какво да ти кажа незнам... Два дена след това не бях и мигнала. Но стиснах зъби, казах си че съм силна и съм над тези неща. Сега живея за малките неща в живота, наслаждавам се на всеки миг и когато дойдат резултатите да става каквото е писано...

Успех на всички
 А ти мила горе главата
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2006, 18:08:31 pm »
Мила Скрита не се притеснявай за лапароскопията ще мине много успишно.Незнам къде ще ти я правят.В Рисе ли ?А ко е там ,там са добри специалисти на лапароскопските операции имай им доверие.Успех.:balk_602:
А сега спи спокоино :balk_126:, прависа момичитата , утрото е по мудро. :balk_102:
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2006, 20:24:23 pm »
Eстествено момичета си поспах и се успокоих днес.Отидох си сутринта при мама на кафенце и тя ми подейства като...доза адреналин.То многото четене из интернет си е нож с две остриета, но снощи наистина доста се бях стреснала.А на теб Криска само мога да кажа - горе главата.
И помни че всяко мнение е предпоследно.Късмет.
Бубе, вдигнах ръце от русенските лекари дори и не искам да ги чуя вече.Лапарото ще ми го прави д-р Стойков, който преглежда в Плевен и е в екипа на проф.Горчев.Но самата операция ще ми я извърше в Павликени.Той така ми предложи, за да мине през здравната каса.На всички желая много скоро да си изпращаме снимки на бебоците си.
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2006, 21:23:10 pm »
kriska,
стискам ти палци  :crossfingers:

lb2f
« Отговор #14 -: Октомври 30, 2006, 08:41:45 am »
Криска, стискам ти палци всичко да се нареди в твоя полза!
Късмет мила!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #15 -: Октомври 30, 2006, 09:17:43 am »

Вече чакаме само хубави новини от теб :)
« Последна редакция: Октомври 30, 2006, 13:11:32 pm от BLACK_ROSE »
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #16 -: Октомври 30, 2006, 12:16:12 pm »
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!
 Сигурна съм че всяка една от нас мисли дорбото на всички ни..

Много,много успех от сърце ви пожелавам
и най-важното,
чакам скоро да се похвалите  :D

Всичко ще бъде наред с всяка една от нас рано или късно!
*
« Отговор #17 -: Октомври 30, 2006, 23:55:34 pm »
Скрита, успех. Добре си решила да си при д-р Стойков. Ай я помниш от срещата лятото, тя също е много доволна от екипа в Плевен.Бягай от русенските доктори.Пожелавам ти скоро да си решиш проблемите.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #18 -: Октомври 31, 2006, 09:53:35 am »
Еее, мила. Ама аз като не съм влизала във форума след срещата ни и не съм видяла какво си писала. Надявам се, че сега вече си се поуспокила и с вяра, че всичко ще е наред, очакваш лапароскопията. Като разбереш кога ще е пиши, за да ти стискаме палци :crossfingers:
:balk_21:

« Отговор #19 -: Ноември 01, 2006, 11:27:37 am »
Мила Скрита, наистина няма какво да се плашиш от лапароскопията. По-добре е, отколкото да те облъчват с цветни снимки. Според моя док. в цивилизованите държави никой вече не правел снимка, а отивали направо на лапаро. Всичко се вижда ясно, пък и пооправят разни неща. Не боли и минава бързо. Тъй че не се шашкай и успех. Аз в момента съм на 1 седмица след лапаро и се чувствам прекрасно.
А на теб, Криска, също успех и не се отчайвай. Както сама си видяла - колкото лекари, толкова и мнения! Дано този, прикойто си сега, е свестен!