Мила Скрита,
Изобщо недей да се отчайваш и още по-важно не мисли за тези проблеми дълго време тъй като може да те побъркат
Гледай максимално да се разсейваш и да правиш любимите ти неща.
Нека ти разкажа малко за мен: Преди 5 години ми казаха че имам поликистоза и това е единственият ми проблем. Лекарката нон стоп ми повтаряше "пий си моето момиче diane 35 и ще се оправиш". Но как така ще се оправя? Началото на 2004 година същата тази "лекарка" ми открива мозайка на матката. Когато я попитах какво е това, тя се смота и единственото което направи е да ми пусне изследвания за хламидия които се оказаха отрицателни. Тогава нещо ми подсказа че тя незнае какво прави и потърсих друго лекарско мнение.
Новият доктор ми обясни куп щуротии...:
1.Мозайка на матката е полип който прераства в рак ако не се лекува
2.Нямам овулация
3.Имам хламидия
4.Направи ми цветна снимка на която резултатите бяха - 2 непроходими тръби
След месеци ходене по мъките ми излекува хламидията която ушким съм имала, на последния преглед установи че мозайката на матката е изчезнала и ми каза че единствения шанс за мен бил ин-витро. Но(както винаги знаеш има едно "но") реши че имам хидросалпингс и трябва да направя лапароскопия или лапаротомия.
Тогава отидох при д-р Попов. За това мое решение благодаря на всички момичета от форума защото ако не бяха те нямаше да се престраша, а и още повече не бях дори чувала за този док.
Е оказа се че освен че имам класическа форма на поликистоза заради която трябва да направя лапаро, мозайката не е изчезнала. Той беше страшно възмутен от факта че никой лекар не е предприел мерки за този полип. Лапаро трябва да ми престои,но преди това трябва да се останови от какво е този полип. Миналата седмица ми прави биопсия, цитонамазка, и в.с. Сега седя и чакам денят на страшния съд, защото това може и да означава рак...
.
А колкото до тръбите и цветната снимка неговото мнение е че резултати на нито една снимка не са сигурни и най-добрата диагноза е лапарото.
Какво да ти кажа незнам... Два дена след това не бях и мигнала. Но стиснах зъби, казах си че съм силна и съм над тези неща. Сега живея за малките неща в живота, наслаждавам се на всеки миг и когато дойдат резултатите да става каквото е писано...
Успех на всички
А ти мила горе главата