0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
бактерии в спермата
« -: Февруари 25, 2005, 15:04:46 pm »
На съпруга ми откриха бактерии в спермата. Направили са посявка, реагират на 7 вида антибиотик. Нищо не са ни иzписали, zащото лекаря иска още една проверка. В от4ета си, докторът обяснява лошата спермограма с нали4ието на теzи бактерии. Въпросът ми е: след колко време ле4ение с антибиотик може да се о4аква подобрение на реzултата? и дали иzобщо може да се о4ака подобрение?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
бактерии в спермата
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2005, 18:13:03 pm »
Отговарям ти отзад напред.

Определено трябва да се подобри спермограмата след лечението, иначе защо го прилагаме!

След колко време е по - трудният въпрос. Зависи от вида на микроорганизма, от провежданото лечение, от реактивността на мъжа и т.н. Минимален срок - да кажем месец след лечението (това е, защото съм оптимист).  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
бактерии в спермата
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2005, 12:01:41 pm »
ние имахме повишени левкоцити и от там лоша спермограма. проведохме лечение с антибиотик и някаква орална ваксина. подобрението настъпи веднага след лечението (още след първия месец). пожелавам успех и на вас
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Anonymous

бактерии в спермата
« Отговор #3 -: Април 10, 2005, 12:17:23 pm »
Моят мъж се лекува от бактерии, ама доста дълго време, и изпи много антибиотици. Настъпи подобрение, само че постепенно и след по-продължително време, над половин година.

Успех!