0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Силвия

да попитам /тестове за овулация/
« -: Ноември 21, 2006, 11:19:06 am »
Здравейте всички!
И така, от този месец решихме да правим бебе и започнах да си правя тестове за овулация. На 12-тия ден от нач. на цикъла ми тестът стана положителен. За съжаление точно тогова мъжът ми беше извън града и бебеправенето пропадна. Направихме го чак на следващата вечер, като преди това повторих теста и пак отчете положителен. Как мислите, има ли шанс да е станало или сме изпуснали момента? Защото на много места пише, че е добре да се почне с опитите непосредствено преди повишението на ЛХ..
И още един въпрос, понеже никъде не можах да намеря информация, а ми е интересно. Приблизително колко време минава от попадането на сперматозоидите във влагалището до достигането им до тръбите и евентуално до яйцеклетката?
« Последна редакция: Ноември 21, 2006, 11:26:52 am от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: да попитам /тестове за овулация/
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2006, 11:27:20 am »
Първите шест месеца се прави секс. После се мисли.
ПОЛЕЗНИ СТАТИИ И ЛИНКОВЕ
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2006, 14:21:28 pm »

Приблизително колко време минава от попадането на сперматозоидите във влагалището до достигането им до тръбите и евентуално до яйцеклетката?
Ха, това съм го изчислявала :D
Пътят от влагалището до тръбата е около 20 см /средно/
Ако всичко е в норма/ сперматозоиди и средата/ за 1 час и 10-на минути сперматозоидите трябва да достигнат до яйцеклетката.
Ако тя е в тръбата и чака, разбира се  :D

ПП .Това е само на теория

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2006, 14:46:53 pm »
да и аз съм чела че средно около 1ч-1ч.30 мин. отнема след пол.акт за да стане оплождане