0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

може ли някой да ми каже?
« -: Ноември 09, 2006, 16:50:21 pm »
Незнам темата дали е за тук, но никъде не мога да открия информация дали шийката на матката се променя при бременност в самото начало...
За определянето на фертилните дни и овулацията съм наясно...имам представа, че преди цикъл става по-твърда и по-ниско разположена, но ме интересува при бременност как е?
« Последна редакция: Ноември 09, 2006, 17:19:00 pm от mini »
*
Re: може ли някой да ми каже?
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2006, 10:49:39 am »
Едностранен отговор няма. Всеобщото мнение е, че не можеш да разчиташ на промяната в позицията на шийката като признак за бременност.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: може ли някой да ми каже?
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2006, 14:25:35 pm »
Това, което зная е, че при бременност тя /маточната шийка/ се запазва сравнително по-твърда, сравнена  с мековатото тяло на матката.
При забременяване , матката променя своята консистенция от твърдо-еластична в мековата. Като тая мековатост е най-силно изразена в истмичната част /където шийката преминава в тяло и където се прави разреза за да извадят бебето при Цезарово сечение, ако не бъркам нещо/. Но това едва ли ти може да го прецениш - трябва си опитна ръка :D /гинеколог/
И другото - ливидното оцветяване  на влагалищната част на маточната шийка, което пак не ти върши работа, защото може да се види само при преглед.

Това са едни от ранните признаци  /но едва ли са по-ранни от теста/
Зная, че чакането е убийствено и ти се иска възможно най-рано да разбереш дали е станало. Ако не издържаш да чакаш закъснението, може да си пуснеш кръвен тест /ЧХГ/ 11-12 дена след О./ако си сигурна за датата на О./

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум