0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: НЗОК и програмата за 2006 година
« Отговор #20 -: Ноември 23, 2006, 15:41:16 pm »
аз съм ЗА. сега и аз ще погледна за някакви зали.
« Отговор #21 -: Ноември 24, 2006, 15:37:26 pm »
4удесно ! Така ще се организира истинска работна среща.
 Ако не мога да присъствам физи4ески, ще ви изложа моята идея за възможните на4ини на натиск, относно въпроса за общата стратегия (Фуси, напълно одобрявам синтезирания от теб, дневен ред  :D),  4рез посредни4еството на моми4етата които са ве4е в те4ение. Или пък 4рез видеоконференция, ако има възможност, нали ще ни информирате (ние, които вероятно ще у4астваме от дале4е)?
« Отговор #22 -: Ноември 24, 2006, 16:00:15 pm »
В този ред на мисли - като се гледа за зала, може ли да има интернет ?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #23 -: Декември 01, 2006, 16:29:10 pm »
Имаме обещание за зала между Коледа и Нова година в БТА. Безплатно. Ще бъдат поканени и журналисти. Идеята е да се синтезира какво сме постигнали тази година и какви са плановете за седващата. Да се обсъди как може да се оптимизира програмата и какво още е необходимо да се направи с цел превенция и лекуване на стерилитета. Лекрите да отчетат резултати и да разкажат за новстите, които смятат да прилагат.
Имахме предложение сега за вторник, 5 декември, но отказах, защото нямаме физическо време да подготвим подобно събитие. Така че остава между двата празника.
Дано дотогава да се е осъществила и срещата с президента.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #24 -: Декември 01, 2006, 17:13:15 pm »
Между двата празника ще е отлично, тъкмо тогава ще сме по-свободни. Все още нямаме никаква яснота за срещата с президента.
« Последна редакция: Декември 01, 2006, 23:25:18 pm от Мели »

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #25 -: Декември 01, 2006, 17:13:51 pm »

На цялата мизерия има и две добри новини:
1. По всяка вероятност програмата ще остане и догодина (80 процента сигурност)

Докъде се докарахме! Вместо да сме недоволни, че касата ще поема само по 1 опит напълно, вместо 3 опита, да кажем, ние се радваме, че има вероятност 80% да има орязана програма догодина :x :x :x

Мацки, възхищавам ви се, че се опитвате да приемате нещата спокойно и конструктивно!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #26 -: Декември 05, 2006, 11:24:22 am »
Включвам се и аз (чак сега, ама ремонтни приключения....).
Казвайте с какво мога да помагам.
В очакване ....
*
« Отговор #27 -: Декември 05, 2006, 11:59:12 am »
И аз, и аз, на линия съм между празниците, защото Добромир ще е в отпуска и ще има кой да гледа малечка, така казвайте какво да правя :D
*
« Отговор #28 -: Декември 07, 2006, 13:15:00 pm »
Искам да обърна внимание, че Здр. каса си измива ръцете със Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, по отношение на намаляване на сумата за и бройката на медикаменти, които ще отпуснат на тези чакащи 140 двойки.
Ето какъв отговор са публикували в сайта си на въпрос, зададен от ТА:

Цитат
На база на какво са орязани протоколите за лекарствата за стимулация при инвитро? Защо при условие, че лекаря е преценил, че са необходими 23 ампули Пурегон, 1 ампула Диферелин и 4 ампули Прегнил са отпуснати единствено 14 ампули Пурегон? Не е ли подигравка?

Ето и отговора:
Цитат
Препоръката да се отпуснат само гонадотропини по програма ин витро е от Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве с председател д-р Павлета Табакова и секретар д-р Явор Владимиров. Включените в програмата агонисти не са целесъобразни поради: - липса на индивидуализация на лечението; - при някои пациенти след прилагането им в протоколите за стимулация е налице повишен риск от Овариа Хиперстимулационен синдром (OHSS); - при друга група пациенти поради намален яйчников резерв, прилагането на GnRH агонисти предизвиква силно блокиране функцията на яйчника с последваща необходимост от допълнителни медикаменти за стимулация или прекратяване на лечението поради незадоволителен отговор.
« Отговор #29 -: Декември 08, 2006, 13:21:23 pm »
Привет , Габи!
Да , здравната каса /от тук нататък ще я пиша само с малки букви/ , наистина са се консултирали с БАСРЗ , за да не поемат повече отговорност пред пациентите или поне да я разделят .
 Но това което не споменават е , че втори път намаляват сумата за тези 140 чакащи и са поставили въпроса така - имаме сумата Х , кажете какво да отпуснем за нея.
 Това е разковничето и всеки би се досетил ,че не специалистите определят бюджета по протокол. Има момичета ,които ще се откажат от правото си тази година , с надеждата ,че сумата за 2007 ще бъде по - голяма, за което имам много дълбоки съмнения!
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #30 -: Декември 09, 2006, 13:03:11 pm »
     Не разбарх,какво означава "липса на индивидуализация на лечението". Нали протоколите се изписват според резултатите от една камара  изследвания ?!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #31 -: Декември 09, 2006, 15:12:39 pm »
Това означава, че изписваните лекарства и дози са еднакви за всички.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #32 -: Декември 09, 2006, 19:30:53 pm »
    Благодаря за отговора Мели. И все пак не виждам логика. Например самата д-р Табакова,според моите изследвания е преценила,че са ми необходими приблизително 1 амп. Декапептил, 30амп. Гонал и 4амп. Прегнил. Сега излиза,че те не са целесъобразни и ми отпускат само 30 амп. Гонал.Другите трябва да си ги платя.Ами ако на друго момиче са необходими 20амп. ще изпишат 20 а не 30,колкото са моите примерно.
    Де да знам,аз ли съм глупава и не разбирам или те не могат да си доизкусурят нещата. Всъщност до колкото се ориентирам,касата казва"отпускаме ХХ лв.на човек,оттам нататък се спасявайте поединично."

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #33 -: Декември 09, 2006, 19:37:43 pm »
Проблемът е, че ти търсиш някаква здрава логика и мисъл за хората там, където ги няма.

Димитър Кудоглу