Денис, на 36.
Не съм специалист и за това не си длъжна да приемаш думите ми на 100%.
Освен това едно изследване нищо не означава. За да се постави каквато и да е диагноза, дори съмнение за някаква диагноза - трябват доста изследвания.
Според мен ФСХ е доста висок - това говори за яйчников провал, че тялото ти не произвежда достатъчно Естрогени за да поддържа яйчниковата функция, това е състояние което сигнализира за климакс.
Причината може да е и някакво заболяване - но то се потвърждава чрез други изследвания/допълнителни/ и от лекар
Естрадиола е нисък/това пак говори за намалена яйчникова функция, защото взависимост от нивата на естрогените - подадена информация от яйчниците - на хипофизата- се определя колко ФСХ да се отдели, най-просто казано/, но по принцип хормоните се коментират заедно и комбинацията от различните нива показва различни състояния.
Съжалявам за това.
Според мен трябва да се обърнеш към специалист по репредуктивна медицина /специалист по стерилитет/ и да се направят по-обстойни изследвания.
Проследявала ли си по-някакъв начин МЦ -за да се види дали има О.- фоликулометрия, тестове за О., Метода на БТ /базална температура/?