0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

инсеминация
« -: Ноември 14, 2006, 23:50:00 pm »
След запушени тръби и последвала операция за отпушване,мисля да направя една снимка и ако всичко е наред да направя инсеминация.Може ли някой да ми обясни как става тази работа? И най-важното колко струва? Благодаря!
Re: инсеминация
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2006, 23:56:08 pm »
Ako въпросът ти се отнася за инсеминацията - погледни тук:
http://forum.zachatie.org/index.php?topic=6129.0
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2006, 00:07:21 am »
Преди да пристъпиш към инсеминация, консултирай се с лекаря, който ще я направи, дали сте за този метод. Би трябвало да направиш доста изследвания и ти, и половинката ти. Относно цената е доста различно. Но доколкото знам варира от 50 до 400 лева.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2006, 00:50:39 am »
Благодаря за отговорите! Каси какви са тея изследвания който трябва да си направим? Предполагам,че док. ще ми каже какво трябва,но всепак да знам.
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2006, 07:05:01 am »
Относно цената е доста различно. Но доколкото знам варира от 50 до 400 лева.

Каси, цена под 150-200 лв. за вътрематочна показва, че обработката няма да е добра.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2006, 09:23:46 am »
Каси какви са тея изследвания който трябва да си направим?
Най-малкото микробиология и хламидии и за двамата, ако не сте правили.
Също така (пак с уговорката, ако вече не сте правили) - спермограма на половинката и проследяване на овулацията при теб.
Успех! :D
Намерихме нашето синче.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2006, 09:26:28 am »
Първо виж дали тръбите са проходими.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2006, 21:12:21 pm »
Мели ще направя снимка да видя дали след операцията за отпушване всичко е наред и ако е ще пробваме инсе.Пети-пат микробиология не съм правила,но хламидията ни беше положителна и сега я лекуваме,а и спермограма имаме и всичко е наред там.Благодаря за отговорите пак.
« Отговор #8 -: Ноември 15, 2006, 23:48:30 pm »
Пусни си все пак микробиология преди да направиш снимката. Както и контролно изследване за хламидията след края на лечението.
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2006, 15:01:32 pm »
Нашият случай наклонява към инвотро, но аз искам да пробвам с инсеминация преди това.
Имам правена лапароскопия, която сочи съответно 100% и 10% проходини тръби. Мисля да направя цветна снимка, тъй като този резултат му се стори съмнителен на доктора.

До колкото разбирам препоръчвате микробиология преди снимката.
Хламидии е задължително изследване, хормоните ги следя през няколко месеца. Спермограма правихме (не е добра). Какво друго да пускаме?