0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА?
« -: Ноември 15, 2006, 15:43:42 pm »
Здравейте момичета!
Питам се как е възможно! Моя много близка братовчедка и приятелка прави опити за забременяване от 8 години. Направиха със съпруга си всички изследвания на света! И нищо! Решението беше ин витро! Накрая след всички бюрократщини я включват в списъка за ин витро -това се случи преди 20 дни. Преди една седмица и откриха туморно образувание в матката! Оказа се злокачествено и сега и извадиха всичко - матка яйчници и тн. Как може да се образува тумор за 20 дни - не се ли правят пълни изследвания при удобрението за ин витро - как е възможно нещо толкова сериозно да бъде изпуснато. Просто ужасно - губят възможност за собствено бебе - всъщност не се знае дали момичето ще оцелее изобщо - има разсейки - може ли това да е лекарска грешка и немърливост?
Re: КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА?
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2006, 16:13:35 pm »
Не съм специалист, но съм убедена, че тумор не се образува за 20 дни. Нямам представа и какви изследвания се правят преди ин витро, но една цитонамазка поне би трябвало да пуснат  8O Не бих си позволила да обвинявам никого, но в този случай явно е, че някой не е догледал работата си  :?
Дано приятелката ти се оправи!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2006, 16:21:37 pm »
Наистина ОТВРАТИТЕЛНО!
Защо докторите често гледат на пациентите си така ограничено?! Аз също установих, че от това как ще зададеш въпроса си към тях зависи как и за какво ще те прегледат. А възможно ли е да предположиш и да питаш за всичко! В началото на годината ми се наложи да обиколя три болници та да ме приемат за задържане по спешност. Приеха ме само защото накрая успях да формулирам оплакванията си по подходящия начин, а първите просто искаха да го махнат, защото щом е тръгнало сигурно нещо не му е наред. И вече ме е страх къде ще попадна следващия път.

Направо съм потресена!!!

*
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2006, 16:23:46 pm »
Докумети за ин-еитро доколкото си спомням не се приемат от април месец тази година. След акцията на 05.11, одобриха още 140 подадени молби, ноп всички преди септември тази година което автоматично означава молбите приети до април месец.
Според мен братовчедка ти е едно от тези момичета, което е подготвяло докуметите си в началото на тази година и следователно и изследванията са от тогава.

Дано поне с нея всичко е наред!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2006, 18:06:33 pm »
Как са и открили тумора? И аз мисля, че за 20 дни не е възможно да се развие тумор. Дано всичко се оправи.
*
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2006, 18:09:18 pm »
Пълна кръвна картина не се ли прави преди ин витро? Има един маркер, който, ако е завишен, означава, че има нещо нередно. А иначе на добър ехограф от добър лекар се виждат патологичните образувания в матката, които трябва да се вадят и изследват.

Дано момичето надживее този ужас. Дано се оправи!
Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2006, 19:32:38 pm »
Деница, Таня ти е отговорила съвсем ясно - твоята близка е подготвила документите си най-късно през март. Оттогава са минали повече от 7 месеца.

Фанта, миличка, моля те, недей да коментираш неща, които не разбираш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2006, 19:49:14 pm »
zdraveite!Nadqvam se,4e nqkoi 6te mi pomogne[neznam kak,no...]Vsushost i az kato mnogo drugi mladi semeistva,se opitvam da zabremeneq,no ve4e 3godini ne uspqvam.Spored vsi4ki lekari,koito sam"uvajila"nqmame problemi s moqt suprug,no vse ne uspqvame.Na vsi4ki dr.dvoiki iskam da kaja Ne se predavaite.uspeh!

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Ноември 16, 2006, 09:06:39 am от Lali »
*
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2006, 09:55:21 am »
Ракът не се ли открива с цитонамазка? Много съм озадъчена. Аз също имам позната, на която и махнаха всичко (матка, яйчници), но при нея се установи с цитонамазка и след това и други изследвания.
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2006, 10:32:52 am »
Ракът не се ли открива с цитонамазка?

На шийката на матката само. На самата матка - не.

Деница, искрено желая на твоята приятелка бързо възстановяване! Дано се оправи напълно!
*
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2006, 10:40:38 am »
zdraveite!Nadqvam se,4e nqkoi 6te mi pomogne[neznam kak,no...]Vsushost i az kato mnogo drugi mladi semeistva,se opitvam da zabremeneq,no ve4e 3godini ne uspqvam.Spored vsi4ki lekari,koito sam"uvajila"nqmame problemi s moqt suprug,no vse ne uspqvame.Na vsi4ki dr.dvoiki iskam da kaja Ne se predavaite.uspeh!

Пиши на кирилица!

Киба79, ако искаш, разкажи ни какви изследвания и къде сте ги правили. Пусни си отделна тема. Ще ти дадем съвети къде още може да се търси причината. Дано сме ти в помощ.
« Последна редакция: Ноември 16, 2006, 10:44:08 am от Marie »
Alexandra
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2006, 10:44:38 am »

Пиши на кирилица!

Kiba_79, мини на кирилица и си пуни нова тема с по-точни обяснения за проблема ти, за да могат наистина д ти помогнат със съвет. Тук и в този вид въпросът ти може да остане незабелязан.
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2006, 10:48:39 am »
Упс, Marie, да бях погледнала, че пишеш същото!
Извинения!