0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Малко надежда
« -: Ноември 20, 2006, 13:12:56 pm »
 Здравейте и от мен,

Малко ми е трудно, но все пак имам нужда от помощ от хора, които за с моите мисли и надежди в главата. От година и три месеца се боря за желаното бебе, но все не става. Направила съм си всички хормонални изследвания, цветна снимка, спермограма и всичко е наред. Единственото нещо, което пия в момента е Дуфастон-по предписание на доктора ми от 21-и до 31-и ден.Този месец цикълът ми беше съвсем оскъден - само един ден. Възможно ли е да е от Дуфастона? Не знам какво да правя - направих си тест и той е отрицателен, двайсетина дни след предполагаемата овулация. Моля за  съвет .
*
Re: Малко надежда
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2006, 13:32:49 pm »
1. В кой град си и в надеждна клиника ли е правена спермограмата?
2. Хормоналните в правилния ден от цикъла ли са правени?
3. Доказана ли е овулация с фоликулометрия?

От Дуфастона е възможно да има изместване на цикъла, но все пак е добре да поговориш с лекаря си. Изчакай още няколко дни и направи още един тест. Можеш да направиш кръвен тест, ако искаш по-точни резултати.

Стискам палци за скорошно забременяване!

Мари
Alexandra
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2006, 16:00:02 pm »
  Здравей Мари,

Нямаш представа каква топлина ми дават думите ти. Спермограмата на съпруга ми е правена в "Майчин дом" в София , а моите хормони са изследвани по-точно определена схема от доктора ми, който ми каза, че всичко е в нормите.От април до юни ми е следена овулацията-фоликуметрия/един или два фоликула, готови за спукване/, мерене на базалната температура и тестове за овулацията. Резултатът-установена овулация на  19-ти ден. Сега ме мъчи въпросът за този оскъден цикъл и дали да ходя на доктор ? Възможно ли е да сън бременна, въпреки, че теста за бременнпст е отрицателен ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2006, 16:10:25 pm »

следена овулацията-фоликуметрия/един или два фоликула, готови за спукване
Но пукнал ли се е някой фоликул, защото това, че са пред пукване още не означава, че ще се спукат и че ще има овулация.
И не е нормално да се образуват повече от 1 фоликул

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2006, 16:32:15 pm »
   Докторът ми казваше, че е пред спукване - днес или утре ще се спука със сигурност.
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2006, 16:36:25 pm »
   Също така не ми е ясно и нещо друго- при понижаването на температурата / при евнтуално настъпване на овулация / може ли да не се спука фоликулът?

PS:Имах няколко фоликула при стимулиране на овулацията два месеца с Клостилбегит.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Ноември 20, 2006, 16:53:59 pm »
Може.
Ако след понижението на БТ има трайно покачване /и задържане/ на температурата - имало е О.

ПП. Щом е бил стимулиран МЦ - може да има повече от 1 фоликул  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2006, 17:02:19 pm »
 Благодаря за компетентния отговор - май се оказва, че вече сме почти доктори от толкова ходене по мъките. Два до три дни след понижаването на базалната ми температура, има повишаване над 37,1 и така остава до идване на цикъла ми. Как ми се иска да знам точно в кой момент ми се пука този фоликул и тогава да атакуваме. :lol: 
*
« Отговор #8 -: Ноември 20, 2006, 17:19:03 pm »
Здравей Мари,
 Нямаш представа каква топлина ми дават думите ти.

Имам представа, Дюни. Имам. :D Същата топлина получавам в този форум вече почти 3 години. :D

А Денис си е бам башка. Тя хем е умна, хем много чете по въпросите и знае наистина много.

Сега по същество: за спермограмите в Майчин дом май имаше оплаквания. Неверни резултати. Не си спомням точно, но това ми се върти в главата. Нека другите мацки да го потвърдят или отхвърлят. Не че ви желая да имате проблеми, но е хубаво да сте напълно наясно, че мъжкият фактор е отхвърлен като причина. Най-добре е да направите спермограма в специализирана клиника за стерилитет. Без това да ви панира, без да потъвате в черни дупки, че стигате до там. Просто да се провери и изключи като причина.

После, теб изследвали ли са те за ХЛАМИДИЯ? Трябва. А също и уреоплазма и микоплазма. Това са едни много коварни гадинки, заради които може и да не става.

Внимавай със стимулацията. Тя съвсем не е толкова безобидна. Имаме статия тук за клостила, прочети я. Ако си имаш естествена добра овулация, не знам защо са те стимулирали.

Посткоитален тест.

И накрая, не се панирай излишно. Гледай трезво на нещата. Хубаво е да сте информирани и знаете, че не седите със скръстени ръце. Но бъди разумна и не пилей излишни нерви.

Успех!

Мари
Alexandra
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2006, 18:06:56 pm »
   Здравей отново Мари,

Прекъснах, зашото се прибирах от работа. Мога да пиша най-вече около обяд-тогава имам време. Хламидията ми е отрицателна- а за другите изследвания/уреоплазма и микоплазма/ въобше не знам какво означават.Обясни ми, ако може.

И след всеки цикъл изпадам в някаква дупка във времето, след което надеждата ми се възвръша с двойна сила.