0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Прееди и след инсеминация
« -: Ноември 12, 2006, 23:46:47 pm »
 Привет на всички,

ще ми се да задам няколко въпроса относно инсеминацията. 3 седмици подред бяхме в София за контролни спермограми и прегледи. А днес (неделя) беше и самата инсеминация. За моя най-голяма изненада резултатите на материала за инсеминация бяха много по-лоши от предходната седмица. И понеже тотално взех да се обърквам, реших ,че тук е мястото да попитам.

Така, ето и резултатите на изследвания материал за инсеминация:

Обем: 1.2 мл    (2<N<6)
 концентр. на сперм.: 90.5 млн./мл (предната седмица бяха 180 млн./мл ????) - тук е големия въпрос, как за една седмица броят им е спаднал наполовина, при положение,че не съм боледувал, пия мед с орехи, зародиш и пчелен прашец, не пуша и не пия и пия чай от магарешки бодил и бабини зъби???
 Общ брой: 108.6 млн ( в сравнение с предната седмица също наполовина???)
 Вискозитет: Силно повишен - това си стои константа
 Ph: 8.5
 Активно подвижни: 15% (предната седмица бяха 31% ???)
 подвижни: 15% (предната седмица бяха 25% ???)
 неподвижни: 60% (предната седмица бяха 30%??/)
 Морфология: 23.5 % <30%

Метод на капацитиране: Gradient (предната седмица беше по друг метод???)

След обработката имах следния резултат:

концентрация: 20 млн/мл с 80% подвижност
 обем 0.5 мл
 Брой подвижни сперматоз.: 9.6 млн

Въпросът ми е дали така получения материал след обработка като качество и количество е подходящ и достатъчен като концентрация на сперматоз. за успешна инсеминация.

Знам,че % на успеваемост е много малък и че все пак зависи и от женските фактори, но...

Какво е вашето мнение?

Благодаря предварително.

Jorje
*
Re: Прееди и след инсеминация
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2006, 09:29:50 am »
Здравей, за съжаление каквото и да пиеш, спермограмата може да промени показателите, точно както е станало и при вас. Ако не си посещавал андролог е добре да го направиш, за да се отхвърли евентуално варикоцеле /от него спермограмата може да варира в доста широки граници/.
9.6 млн. след обработка не е идеалното количество, но шанс винаги има  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2006, 10:46:06 am »
Здравей Jorje,
Колко беше въздържанието ти преди спермограмата и колко преди инсето? 
Възможно е да се дължи на това  :dontknow:.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2006, 11:56:37 am »
Пък може и да става дума за лабораторна неточност и истината да е някъде по средата. Случват се и такива неща.
Доколкото мога да преценя, материалът след обработката е сравнително добър! Сигурна съм, че при следващия опит ще успеете, просто продължавайте напред, както всички нас! 
Поздрави!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2006, 13:09:37 pm »
Здравей, мисля, че трябва да потърсите причината за понижената подвижност и повишения вискозитет. Консултирайте се с уролог, нека те прегледа и да отхвърли някои възможни причини като  разширена вена на тестиса или проблеми с простатата ( заради вискозитета и рН-то). Успех! :)
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2006, 13:16:58 pm »
Джори, моя съпруг имаше 10 мн и лекарката каза, 4е това е добро коли4ество  8O , а то между 9,6 и 10 няма голяма разлика според мен  поне.
А ти микробиология правил ли си? При нас казаха - задължително и за двамата преди инсето.
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2006, 22:35:01 pm »
 Привет на всички отново,

Първо искам да се извиня за закъснелия отговор. Както обича да казва моята приятелка, все на мен не ми остава време. Но това не е оправдание за такова важо нещо.

Искам да спомена,че ходих при уролог. Преди около месец-два. Първо бях в Бургас.Общо взето отговора беше- "може и да има нещо, ама може и да няма". Сами разбирате колко сериозно може човек да погледне на подобен отговор. От там при по-добрите доктори в Торакс - Пловдив. Урологът там ме прегледа и направи няколко теста. Каза ми, че всичко е ОК. Този момент най-го харесвам. Всичко ти е ОК, ама нещата не се случват.

И така отпада (засега) възможността за варикоцеле.

И тъй като явно възможностите на българските специалисти са до толкова,че да кажат " може и да има , но може и да няма нищо" , остава да си пия миксовете от мед+ орехи+прашец+ зародиш. И разбира се поредната доза  Цинк + Герикапс+ Допел Херц.

Накрая искам да завърша с един въпрос. Някой успял ли е да си подобри резултатите с подобни миксове?

Благодаря за търпението.

Jorje
« Отговор #7 -: Ноември 19, 2006, 22:41:42 pm »
Пусни една търсачка, всеки ден почти има постинги с коментари по този въпрос. Има мъже постигнали дори нормоспермия именно след такъв "курс на лечение", има и такива на които не действа. Аз лично вярвам в силата им!
Пожелавам ти бързо да се похвалиш с ефективност на миксовете!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Ноември 20, 2006, 01:17:09 am »
Jorje, напълно е възможно да имаш такива флуктуации в показателите на спермограмата. не мисля, че става дума за грешка. обикновено при наличие на варикоцеле е така, но ти не си споменал да имаш такова?

резултатът след обработката е напълно добър за инсеминация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #9 -: Ноември 21, 2006, 10:34:20 am »
Привет отново,

ами като извод от целия проведен разговор си мисля,че ще е най-добре да продължа с билките и медения Mix. Дано да има резултат. А колкото до Варикоцелето - явно ще посетя още някой доктор. Струва ми се,че се споменава д-р Кацаров като добър специалист. Доколкото разбрах това е в Сф. Това ли е най-подходящия към момента доктор за проблеми с Варикоцеле?

Благодаря за вниманието.

Jorje
*
« Отговор #10 -: Ноември 21, 2006, 11:16:59 am »
HI Jorje! аз преди няколко месеца ходих при Кацаров и му показах старата ми спермограма, той я погледна, прегледа ме, и рече: Имаш две възможности: Първата да те резна /Даде ми 40% успеваемост или подобрение ,но не беше много сигурен /  , а вторта ти си знаеш/ като той знаеше че сме имали три опита ICSI / Написа на спермограмата нещо и аз си тръгнах, без да разбера за кво става въпрос? Нито ми каза да пия некакви неща или там каквото и да е! М/у другото му споменах че не пуша от 04.2005. Мой колега е минал през него, резнал го е, и сега трябва да си прави нова спермограма.Пил е зародиши и други щуротии.
« Отговор #11 -: Ноември 21, 2006, 22:27:08 pm »
 Привет Klio,

Ето това ми е много трудно да приема. Как може доктор да те прегледа и да не може да има твърдо мнение. Или имаш Варикоцеле  или Не. Междинно положение няма. Това е като да проектираш една сграда и да кажеш- "може и да падне, ама може и да си остане 100 години". Е, как да  се довериш на подобно мнение?

Може някои хора да не са съгласни с мен ( което си е и тяхно право), но си мисля,че човек отивайки на доктор ( особено в случаи на стерилитет) иска да чуе професионално мнение, подкрепено с факти.А не предположения. Всички сме наясно,че може да стане, а може и да не стане.

Ще се радвам , ако сподлеш какъв е бил резултата от спермограмата ( имам предвид подобрение или влошаване) след операцията.

Jorje
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #12 -: Ноември 21, 2006, 22:55:44 pm »
Ето това ми е много трудно да приема. Как може доктор да те прегледа и да не може да има твърдо мнение. Или имаш Варикоцеле  или Не. Междинно положение няма.

Разбирам какво те тревожи и каква аналогия правиш, но сякаш леко изместваш акцента на темата. В случая въпросът не е дали имаш или нямаш варикоцеле. А дали варикоцелето е причина за промените в сперматогенезата. И, което е още по-важно, дали след отстраняването му ще се получи подобрение. И никой уважаващ себе си и пациентите си лекар няма да ти каже, че 100% ще се получи подобрение след операцията. За жалост, в медицината не е като в математиката, изтъркана фраза, но е факт.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #13 -: Ноември 22, 2006, 13:26:16 pm »
 Привет отново,

Благодаря на Мели за отговора. Моля да ме извини за отклоняването от
темата. На мен лично ми се иска просто да дефинирам проблема и
съответно причините за този вискозитет. Може би съм се хванал като
удавник за сламка, че евентуално Варикоцеле може да е причината
за повишения вискозитет. Но, може и да не e. Все пак борбaта продължава... до най-хубавия момент :-)

Jorje