0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ина

Проблем с цикълаЗ
« -: Декември 14, 2006, 12:26:40 pm »
Здравейте момичета. Имам въпроси, които се отнасят не за мен , а за сестра ми. Оказа се ,че  и тя има проблеми.Първо не и идваше 2-3 мес. , отиде на лекар и и дали някакви билкови таблетки. Пила ги е 3 мес. и сега казва ,ч е непрекъснато има кървенепо няколко капки , а понякога и доста силно и не спира. Днес отишла на лекар / тя живее в чужбина / и и дали да пие Primout / ако го изписвам правилно/ за да и дойде и след това и казали ,че ще и дават да пие хормони. Не са и правени изследвания и мен това ме притеснява. Чакам я да си дойде по празниците и ми се иска да търсим консултация и тук. Посъветвайте ме моля от къде да започнем и какво да паривм изобщо...празници са..., а тя ще е тук за кратко.Тя е на 34 год. не  е раждала.
Много ви благодаря!
Re: Проблем с цикълаЗ
« Отговор #1 -: Декември 14, 2006, 12:57:35 pm »
Най-добре да я види специалист и да й назначи точните изследвания и след това евентуално лекарства. Нищо ли не са видяли на прегледа. Да не би кисти нещо да има....
*

Ина

Re: Проблем с цикъла
« Отговор #2 -: Декември 14, 2006, 13:36:12 pm »
Благодаря ти Мари!
Не каза нищо за кисти. Мен ме притеснява изписването на хормонални прапарати без хорм. изследвания....Дано докато е тук да е подходящо време за хорм. изследвания. Съвети какво да изследва?
« Отговор #3 -: Декември 15, 2006, 08:04:28 am »
Ина, най-добре лекар ще прецени какво да изследва. Но щом има проблеми с цикъла, те обиконовено идват от репродуктивните хормони, а при мен се оказаха от надбъбречната жлеза например  :?
Дано обаче това закъснение е инцидентно и да няма нищо сериозно!
*
« Отговор #4 -: Декември 15, 2006, 15:23:28 pm »
при мен се оказаха от надбъбречната жлеза например :?

Как се установи, че проблемите идват от тази жлеза?
*

Ина

« Отговор #5 -: Декември 15, 2006, 18:24:11 pm »
Благодаря ви момичета. Дано наистина да не е сериозно и да е от страса..
« Отговор #6 -: Декември 18, 2006, 09:19:58 am »
при мен се оказаха от надбъбречната жлеза например :?

Как се установи, че проблемите идват от тази жлеза?
Чрез изследване на хормоните на надбъбрека, Аничка. При мен тестостеронът почти винаги е бил завишен, а сега се оказа, че и 17 ОН прогестерона е над нормата. Описала съм случая по-подробно в темата "Възможно ли е ФСХ да е повече от ЛХ и да има СПКЯ".
« Отговор #7 -: Декември 22, 2006, 18:09:40 pm »
Не мога да ти дам конкретен отговор, но бих посъветвала сестра ти да си намери наистина добър специалист. Не е спешно, за да хукне да го търси, но е важно. Няколко години имах нередовен цикъл и всякакви лекари ме предписваха хапчета без да правя изследвания и много да се замислят. Хормоните не са шега работа и не им помагат само билки. Накрая ми откриха една истинска поликистоза. Нека сестра ти си намери допър лекар и да направи всички изследвания, не е разумно да разчита на билки, особено,ако все още няма деца.