0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Документи преди трансфер
« -: Ноември 28, 2006, 13:10:29 pm »
Момичета,искам да попитам,преди трансфер попълвате ли някакви документи за самата процедура и колко ембриона ще се връщат например.Или каквато и да е документация че сте на трансфер?Благодаря на всички предварително и успех!
Re: Документи преди трансфер
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2006, 13:50:35 pm »
Аз не попълвах никакви документи при трансфера.Дори после се притесних,че съм забравила да кажа да ми замразят останалите ембриони.Но като се обадих,Док каза,че и без да кажа ги замразяват.Малко странно ми се видя,но те си знаят работата.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*

magata

« Отговор #2 -: Ноември 28, 2006, 14:14:13 pm »
Аз също не съм попълвала никакви документи. На мен ми върнаха 5 ембриона и успях само да попитам не са ли много, но док каза да му имам доверие и да не се притеснявам. Вярвам на лекаря си и мисля, че знае какво прави. Далия, успех!
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2006, 14:25:39 pm »
Magata, кои ти е доктора, 5 са доста но може би за по-голяма сигурност го е направил?  По принцип в повечето клиники връщот по 3-4 ембриона и преди пункцията още в някои клиники се подписва документ с които ти се разясняват разни неща за трансвера и самата пункция и странични реакции които са рядкост но се случват, като хипер стимулация, възпалителен процес след пункция, липса но годни яйцеклетки след пункция  и други разни неща вече не си спомням, разни рискове.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2006, 14:36:37 pm »
Благодаря за бързите отговори момичета :) Интересува ме защото с моя док се бяхме разбрали да размразим 6 ембр.и върнем 3-които са най добре преживели.Консултирахме с ембриолога дори.Но в деня на трансфера ми казаха че са размразили всичките"за да изберят най-добрите"!Никой не ме попита дори 8O Върнаха 3,а другите...биологичен отпадък :(Затова ме интересува дали е трябвало да попълня документи за да не се получава такова недоразумение.
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2006, 15:29:17 pm »
За замразяването е по желание и риска е че при размразяване след това оцеляват около 50%, поне на мен така ми беше обяснено. Разбира се може би има  някакви и допълнителни особености, но трябва да се пита конкретно там, където се извършва замразяването.

*
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2006, 15:36:22 pm »
Аз попълвах документи както преди пункцията, така и преди трансфера.
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2006, 16:24:45 pm »
Далия,

мисля че не е възможно да ти размразят САМО определена част от замразените, защото ги замразяват НАКУП.
Така че не се сърди на докторите.
*
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2006, 16:58:36 pm »
Darilka,на никой не се сърдя :) Гузно ми е че ги убих едва ли не,без да им дам шанс.А моите ембриони бяха на 2 места.Едните на 3'ти ден замразени а другите на 5'ти.Уговорката беше да размразим тези на 5'ти ден.Щом ми го предложиха тогава,значи са били на различни места.Така предполагам!Просто си мисля че не сме се уточнили с док,а след като не съм попълвала документи е станало объркване :(
Благодаря ви за отговорите момичета.Желая успех на всички и много   :babyflips:
*

magata

« Отговор #9 -: Ноември 28, 2006, 17:18:35 pm »
Марина, пациентка съм на д-р Стаменов. Бях чела и преди из форума, че връщат по 5, 6 ембриона. Малко се стресирах като ми съобщи колко смята да ми върне, но пак ще кажа, че му имам доверие и мисля, че знае какво прави. А и както вървят нещата / писала съм в една от днешните теми/, дори и с 5 ембриона май нищо няма да се получи при мен  :P
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2006, 17:36:27 pm »
Предполагам, че всичко е дабре преценено от негова страна - води се за досто добър специалист в областта. Стискам палци   :D

*

magata

« Отговор #11 -: Ноември 28, 2006, 19:11:36 pm »
Благодаря, Марина!
Желая успех и на теб и на всички момичета.
*
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2006, 22:06:52 pm »
аз попълвах докуенти както преди самата пункция,така и преди трансфера.във втория документ се уточнява броя на ембионите,които искаш да ти върнат,и броя  който  искаш да замразиш(евентуално).подписва се и от двамата партньори.там къдто ходя аз,връщат до 3 ембриона.дори се учудиха ,че искам да ми върнат 4 на втория път.
поздрави!
*

didi_788

• **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2006, 10:43:45 am »
Магата;не се отчайвай и мисли позитивно!Сигурна съм ;че този път ще е успешен и ;че ще се похвалиш!Горещо ти го желая!Пълен напред ;мила!Д-р Стаменов има много добра репутация в обл.на стерилитета и голям успех при ин-витро методиките! :goodluck: :bfp:
didi_788
*
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2006, 11:27:18 am »
Благодаря за отговора ти Клио.Аз се поразрових в документите които сме подписвали и намерих отговор на въпроса си.
Магата,не се предавай-чудеса стават!
На всички момичета пожелавам успех в бебеправенето :goodluck:
« Отговор #15 -: Ноември 29, 2006, 22:12:13 pm »
Далия,
съжалявам че докторите не са се допитали до твое мнение, след като са замразени на 2 пъти.
Аз попълвах само форма за предоперационна информация преди пункцията.
В деня на трансфера - нищо. Нито колко да върнат, нито колко да замразят. Сега даже и не знам с колко замразени разполагам, но си пожелавам да не узнавам.

Ти все пак какво откри в документите?
*
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2006, 22:54:23 pm »
Благодаря за разбирането Дарилка.В молбата която попълнихме за замразяване пише(ще си позволя да цитирам):"При размразяване на ембрионите се изисква молба от двамата партньори.Прави се оценка....подходящия брой ембриони за трансфер се обсъжда предварително с семейната двойка" Това не доказва нищо,но странното е че обсъждахме въпроса и си записваха на листчета(док и ембриоложката)Разбрахме се да размразят 6'те замразени на ден 5'ти,но..не стана така :(Не съм попълвала никакви документи.А явно е трябвало :balk_145: Докторите не са длъжни да помнят.Тежи ми на съвеста че не съм проучила нещата предварително,но откровенно казано точно тогава не съм си мислела за документи.И така съм обрекла малките ни ембриончета на смърт.Немога да се отърся от тази мисъл,много ми тежи :balk_133:!А ти не оставяй нещата така,проучи!Те са част от теб и човека който обичаш.Пожелавам ти да бъдат за 2'ро  :babyflips:
Успех на всички..
*
« Отговор #17 -: Ноември 29, 2006, 23:05:39 pm »
не се кори далиа,
не може човек да мисли за всичко особено когато е под напрежение.
и аз съм се укорявала за много неща,защо не съм направила това или онова.но животът продължава.мисли позитивно и успех!