0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

окок

Окок - въпрос за базалната температура
« -: Декември 20, 2006, 14:51:37 pm »
аз пък не мога да разбера едно нещо - като си меря температурата под мишницата, има голяма разлика между живачния и електронния термометър - стигаща дори до 0.8 градуса, а когато е ректално, разликата е само 0.1. И въобще много се дразня, че базалната ми не се покачва над 37!!! :balk_138:
« Последна редакция: Декември 22, 2006, 19:30:57 pm от Lali »
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
аз пък не мога да разбера едно нещо - като си меря температурата под мишницата, има голяма разлика между живачния и електронния термометър - стигаща дори до 0.8 градуса, а когато е ректално, разликата е само 0.1. И въобще много се дразня, че базалната ми не се покачва над 37!!! :balk_138:

Мери температурата винаги на едно и също място, само с един термометър и по едно и също време сутрин (преди ставане и след поне 5 часа сън).
БТ не е задължително да се покачва над 37С - важното е да има двуфазност в графиката.
Намерихме нашето синче.
*

okok

Това ми е ясно, но аз така - за проба ги сверих и видях разликата. Защото разбираш ли, ако се бях мерила само с живачен, той по принцип дава по-високи резултати, нямаше може би да съм толкова ядосана. Иначе защо мислиш, че не е нужно да се качва над 37? Предните два пъти, като бях бременна, поддържах над 37, въпреки че не завърши успешно.... А иначе гърдите ми ме болят, болят...
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
okok има момичета при които БТ температура не се покачва над 37.При всеки е индивидуално,но графиката трябва да има двуфазност ..........БТ преди ОВУ и БТ след ОВУ трябда да има разлика 0,4-0,6 градуса!
За да правилно засечем стойностите ,мерим всеки ден по едно и също време БТ с един и същ термометър.(след най-малко 4 часа сън) :D
*

окок

Това и за случаите на забременяване ли важи?  - в смисъл, че и при забременяване може да не качат такива момичета над 37?
*
Да, окок, има момичета, които и при бременност не качват 37 градуса. Скоро гледах една такава графика на бременно момиче. А това, че гърдите те болят много, е обнадеждаващо :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
окок има момичета ,които ненадвишават 37 ,дори при бременност! :D
*

okok

Да, ама при мен почна да става зигзагообразно - един ден 36.8, на другия 36.6, после 36.9 и след това 36.5...