Здравейте!
Имам следния проблем: преди около две години ми откриха раничка на шийката на матката /не знам от колко време преди това съм я имала, защото всъщност това ми беше и първият гинекологичен преглед/. Казаха ми, че на нераждали момичета не се горят - и просто трябва да ходя на всеки 6 месеца на прегледи. ПАП винаги ми показва че е 2. Тук трябва да отбележа, че от малка имам засилено бяло течение. От тогава бях на 3ма лекари и тримата казват това. Също така тези трима гинеколози и тримата твърдяха, че е нормално. Но се поинтересувах в инет и доколкото успява да разбера тази раничка може да се превърне в нещо много по- сериозно и е хубаво да се изгори. И така реших да отида на още един различен лекар. Отидох при един във ВМА, който ми казаха че е добър. Той ми каза точно противоположното. Каза ми че нямам раничка, а това било просто изместена граница на входа на влагаличщето и за това другите го бъркали?!/нещо такова обясни, дали го възпроизвждам вярно и точно незнам
/. За бялото течение каза че било гъсто и мътно и ми изписа полиджинакс и лактофем. /попитах го няма ли да ми вземе цитонамазка - каза че не било необходимо?!/. Учудих се /все пак някой от тези лекари е ужасно некадърен - или имам раничка или не?!/, но толкова се зарадвах на новината, че нямам че въпбще не му мислих тогава. И така сега провеждам лечението за бялото течение, което поне според мен засега няма голям ефект
и се чудя?! Имам ли раничка?! Нямам ли?! Какво да правчя?!
Ако нямам - ще си изгоря здрава тъкан?! Ако имам и не предприема нищо може да доведе до усложнения!
За сега съм решила след края на лечението да отида отново на различен гинеколог! Но на кого да вярвам?!
Раничка или не?! Бяло течение или не?! Пълна каша
Чакам с нетършение вашите съвети
Някой чувал ли е въобще за нещо такова и такова объркване на граница с раничка?!
Моля ви ако някой знае нещо да помага! Много съм притеснена!!!