0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Поредното питане за дуфастона
« -: Октомври 08, 2006, 19:13:00 pm »
Оф, питането е следното
от  юни до август пих дуфастон във втора фаза след установена с филикуметрия овулация 2х1. Септември - почивка.

Обаче забелязвам, че ми се скъсява цикъла. Последните два са с продължителност 25 дена - при установени овулации в първи цикъл на 15 ден, а във втори на 11. Възможно ли е да е от дуфастона?

Re: Поредното питане за дуфастона
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2006, 19:33:23 pm »
 Lady_11,на мен ми предстои да пия от този месец дуфастон и още не знам дали действа така.Но съм пила няколко месеца Примолут-Нор,който мисля е на сащия принцип и определено ми се скъси цикъла.  Не се тревожи,а и момичетата  ще  разяснят по-обстойно.Късмет :)
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2006, 20:26:50 pm »
Лейди, аз съм пила Дуфастон преди 2-3 години,но не ми повлия на дължината цикъла. Помня,че понеже и тогава опитвахме за бебе даже ми закъсняваше с по няколко дни и си мислех че може да е станало. :( А после ми обясниха,че Дуфастона се пие за задържане даже и от бременни ,така че не ми звучи да е причина за скъсяване на цикъла.
 А при мен също имаше няколко много къси /за мен/ цикли напоследък без нищо да пия . Например Май,Юни,Юли ми бяха по 23-25 дена циклите ,като нормално са ми по 30-32 дни  8O И аз се чудих от какво може да е. Опитах се за изнамеря нещо из сайта и срещнах разни неща,че било сигнал за ранен климактекиум ,изчерпване на яйчиниковия резерв и ..спрях да чета. Незнам вече... :? :balk_132:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2006, 20:49:06 pm »
Не е от дуфастона. Обаче не се тревожи. Има такива цикли понякога, ще се нормализира.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2006, 20:55:14 pm »
Благодаря ,  девойки.
Все пак истината да се надявам де, не е ранен климакс. Погледнете ми графиката - ще я направя видима за няколко дни с бележките си
Снощи през нощта ме втресе - ама треска ужасна, болки в кръста и корема, болки в гърдите и едно такова ужасно чувство, че ти се ходи по голяма нужда... абе гадост. Вих като кучка около половин час, защото нямах ни но-шпа, ни спазмалгон. Премина и заспах
Днес се чувствах цял ден като парцал - болки централно под пъпа - все едно че ме хапят мравки /абе незнам как да го обясня/...  Когато ми идва обикновенно ме болят яйчниците. Прокапа кафяво следобед, а след това гостенката си дойде май. Добре че е тилкотила - благодаря на док че ме светна за тази хубавиня.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2006, 21:06:34 pm »
На вирус ми прилича.
*
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2006, 22:29:34 pm »
lady_11, а до кой ден взимаш дуфастона. Гледам на предпоследната ти графика, че последно си го взела на 24-ти ден от цикъла. Аз когато взимам прогестерон го спирам горе-долу до датата на цикъла и до 2-я ден след това ми идва. Когато съм правила инсеминации съм го взимала докато ми дойде. В последния случай цикъла се удължава с няколко дни.

В последният ти цикъл ако овулацията е била на 11-ти ден, то е нормално да ти дойде на 26-тия ден.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #7 -: Октомври 08, 2006, 22:41:14 pm »
Лейди, аз като пиех дуфастон не съм имала проблеми. Аз съм с 28 дневен цикъл и точно на 28ия ден си идваше. Не вярвам от дуфастона да е промяната. По-скоро е нещо друго.
А иначе си има някакъв гаден вирус - протича по подобен начин.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2006, 07:33:12 am »
Лейди,при мен от Дуфастона се одължаваше цикъла!След като го спрях на 2 ден ми идваше М. :D
*
« Отговор #9 -: Декември 09, 2006, 13:58:34 pm »
Аз един път пих Дуфастон и следващия цикъл ми се разстрои имах много болезнен МЦ,овулацията ми се измести към 21 ден а иначе ми е от 12 до към 14,15 ден и имах и задържан фоликул добре че с идването на М се спука сам.
Лекарството е силно и зависи индивидуално от организма на всеки,аз не бих го пила вече дори и да ми го предпишат за лечение пак.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #10 -: Декември 09, 2006, 15:14:20 pm »
Аси , що вадиш толкова стари теми...
« Отговор #11 -: Декември 09, 2006, 17:04:59 pm »
    Здравей Лейди :P!
Аз имам цикъл на 27,28 дни.Когато пия Дуфастон ми идва на 28,29 ден,ОБАЧЕ когато го спра следващите ми 1,2 цикъла са много къси.Например по-предния месец пих Дувастон и ми дойде на 29ден.Следващия цикъл не пих и ми дойде на 24ден.Сега този месец днес ми е 26 ден и М.още го няма.Така съм забелязала,че след употребата на Дуфастона следващите цикли са много кратки.Това ме кара също да се чудя при тези кратки цикли,дали е възможна бременност!? 8OИ аз се замислям дали пак да го пия ако ми кажат док.(е,освен ако наистина има сериозна причина-да).Мисля,че нещата нещо се объркват за известно време.Но наистина от Дуфастона не задържам фоликули!