0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Температура 37.0 3ти ден от М.
« -: Декември 06, 2006, 11:31:17 am »
Здравейте момичета!
Може да е параноично, но ме безпокои. Няколко месеца сме в почивка и не пия никакви лекарства. На 4ти декември (понеделник) ми дойде М. и започнах да пия противозачатъчни, които предшестват ИН ВИТРО процедура. Аз винаги меря БТ, за да съм сигурна, че е паднала. И тя винаги спада в деня, в който трябва да ми дойде. Днес ми е 3тиден от М. и температурата ми е 37.0 все още. Нямам признаци за бременност, нито надежда за такава, но тази темп. ме притеснява. Може ли да е от противозачатъчните.
*
Re: Температура 37.0 3ти ден от М.
« Отговор #1 -: Декември 06, 2006, 21:29:23 pm »
Понякога температурата спада на 2-3 ден от началото на кървенето. Продължавай да мериш и гледай как ще се развият нещата. Другото, което ми хрумва е, че си понастинала или тепърва те хваща някой гаден вирус. А! Температурата се покачва през деня, затова е важно в колко часа си я мерила и това обичайният ти час за мерене ли е.
Alexandra
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Декември 07, 2006, 09:21:43 am »
На мен ми се е случвало няколко пъти. Продължавай да мериш, до ден-два трябва да спадне. Може и един тест да направиш.
*
« Отговор #3 -: Декември 07, 2006, 16:31:22 pm »
Тест правих, супер отрицателен!!! Температура днес ( ден 4ти) 37.3. Утре продължавам да меря.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Декември 07, 2006, 18:10:30 pm »
Какви противозачатъчни пиеш?
Ако съдържат естрогени и гестаген - не би трябвало да е висока БТ/ все още си в началото на опаковката/.
Ако съдържат само гестаген  - може от това да е висока.
Според мен  БТ е доста висока - за да е причина   само  ОК.
Неможе ли да направиш кръвен тест, за по-сигурно?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Декември 07, 2006, 18:57:53 pm »
Пия RIGEVIDON 21+7. Под името пише ethinylestradiol, levonorgestrel.
Днес ми е 4ти ден. Кръвният тест ми се струва параноично решение. Нямам никакви признаци, ама никакви. Даже гърдите спряха да ме болят 2 дни преди да ми дойде. Единственото неразположение, което имам е това, че ме облива хладна пот, като вълни, но това може да е от хапчетата.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Декември 07, 2006, 20:00:27 pm »
Това е  естроген-прогестогенов препарат и  levonorgestrel е   прогестеронов  компонент.
Незная обаче дали количеството на прогестогена е в състояние да повиши БТ до такива стойности?
Метода на БТ е неприложим при употреба на ОК.
Най-сигурно е да направиш кръвен тест -  ако е станало чудото, нетрябва да се приемат ОК.
Друг начин да разбереш толкова рано няма.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Декември 07, 2006, 20:27:37 pm »
Дай още един уринен тест от друга марка.
*
« Отговор #8 -: Декември 07, 2006, 21:22:14 pm »
В гугъл пише за хапчето: всяка таблетка съдържа 0.03 мг. ethinylestradiol и 0.15 мг. levonorgestrel. Тези стойности говорят ли ти нещо Денис?
Не знам дали въобще трябва да се притеснявам, тъй като нямам никакви други признаци. Все пак ще си взема утре един шуърчек. А за кръвен мисля все още. Точно затова пуснах това питане, за да не се излагам като кифла и за най-малкото нещо да тичам в лабораторията. Човек трябва да има все пак основатална причина. :)
Благодаря за мненията! Ще продължа да меря още 2-3 дни и ще видя после какво да правя. 
« Отговор #9 -: Декември 08, 2006, 19:12:27 pm »
Здравейте! При мен се получи същото. Миналия месец започнах да пия Регулон като подготовка за ин витро. Но вдигнах температура, не беше висока, но продължи доста време и заради нея отложихме ин витрото. С идването на цикъла, температурата спадна. Започнах втора опаковка от противозачатъчните и отново вдигнах и затова реших да ги оставя. Искам да попитам може ли да се започне ин витро без да се пият ОК?
Междувременно направих всякакви изследвания, всичко беше наред. Мисля, че при мен температурата беше от хапчетата.
Дано при теб причината да е друга, най-добрата!  :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Декември 08, 2006, 19:23:12 pm »
ganichka, лекарят ти какво каза за това, от какво е тази температура, не е ли от ОК?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Декември 08, 2006, 20:30:56 pm »
Денис, имам здравословен проблем свързан с дебелото черво и док отдаде температурата на него, но се оказа, че не е това причината. Като вдигнах температура след като започнах втората опаковка противозачатъчни, се обадих на док и й казах, че съм ги спряла. Тя се съгласи, но не каза твърдо, че е възможно да е от тях. При следващия преглед ще я питам, но няма от какво да е друго - спрях ги и температурата отново спадна  :roll:
*
« Отговор #12 -: Декември 08, 2006, 22:36:25 pm »
Само да поясня, аз НЕ вдигам температура. Имах си овулация и просто поддържам БТ 37.0. Т.е. не е спадала. БТ е различна от телесната нали? Ганичка, ако лекарката ти даде някакво обяснение, моля те пиши!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Декември 09, 2006, 07:56:16 am »
Само да поясня, аз НЕ вдигам температура. Имах си овулация и просто поддържам БТ 37.0. Т.е. не е спадала. БТ е различна от телесната нали? Ганичка, ако лекарката ти даде някакво обяснение, моля те пиши!

Температурата си е една и съща / тялото си има определена температура/ просто стойностите са различни взависимост от местата където се мери.
Ако ТТ е 36.5 - БТ ще е 37.0.
Разликата БТ - ТТ е 0,5 градуса.
Като ТТ е прието да е тази мерена аксиларно / под мишницата/.
Като се каже / в ежедневието, когато си на лекар и т.н/ колко е температурата? - се има в предвид тази мерена аксиларно.
При бебетата- мери се анално , но се вадят 0,5 градуса.

jasmin колко е  тия дни БТ?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #14 -: Декември 09, 2006, 08:36:33 am »
Вчера 37.0. Днес ( събота ) 37.1. Правих още един тест. По-отрицателен не може да бъде. Започвам да си мисля, че може и от хапчетата да е. Просто си мисля, че след като подтискат овулацията, логично е БТ да е ниска като в първата фаза на цикъла. След като не мога да намеря отговор, ще си ги пия чинно, защото не желая да осуетявам инвитрото с параноични притеснения.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Декември 09, 2006, 08:44:53 am »
Говори с лекарят си.
И аз мисля,че е от хапчетата, но знае ли човек.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум