0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
моля за съвет - лапаро или цветна снимка?!
« -: Декември 11, 2006, 20:35:27 pm »
Здравейте момичета,
имам нужда от съвет, защото вече съвсем се обърках..надявам се поне веднъж предварително да взема вярното решение, напоследък чувам само реплики от сорта на "колегата нещо се е заблудил.." или "разреза трябваше да е по-ниско.." или "ако извънматочната бременност беше установена по-рано, можеше ..."  Та така 15 дни след операцията ходих на преглед и док каза ше правим цветна снимка след 2-рия МЦ, тази вечер (вече над месец след операцията)ходих при друг док за второ мнение и той е категоричен, че трябва лапаро и да се изчака поне 3 месеца..и наистина незная какво да правя! :balk_91:

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: моля за съвет - лапаро или цветна снимка?!
« Отговор #1 -: Декември 11, 2006, 21:33:42 pm »
Не мога да ти помогна със съвет относно процедурата, но за другото мога. Много е лесно да се коментира и особено да се критикува пост фактум, трудно е да се вземат правилните и верни решения в реално време. Щом един лекар повече коментира действията на колегите преди него, отколкото да гледа напред, по-добре намери друг. И изобщо ходенето при много лекари не е добър модел за поведение, защото в медицината често има повече от един подход към дадена ситуация и не винаги единият е правилен, а другите - не.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Декември 11, 2006, 21:36:57 pm »
Не ходи при лекар, който коментира колегите си.
Избери си един, довери му се и действай.
*
« Отговор #3 -: Декември 11, 2006, 21:58:21 pm »
Благодаря момичета!
Явно наистина трябва да се ориентирам към един док, но направих прегледи при различни лекари, защото продължавам да мисля че ако бях отишла и при др гинеколог за потвърждение на бременността, вероятно той щеше да види че е извънматочна...но минало. 
 Сега ми е трудно да преценя и се надявах, че избора на подход показва донякъде какъв специалист е лекаря, макар че и за двамата отзивите са чудесни. А и да си призная до тази вечер не знаех че се прави лапаро за диагностика.