От 4-5 месеца МЦ при мен продължава около 10 дни. След като свърши на 2-ия или 3-тия ден имам зацапване отново за около 2-3 дни. Този месец ми дойде на 16тия ден и продължава вече 13 дни.
Изследвах в Бодимед следните хормони и резултатите са:
LH - 24 (2.4 - 12.60)
FSH - 8 (3.5 - 12.50)
Estradiol - 344 (12.50-166)
Всичкото това на 4тия ден
и на 19тия (когато всъщност и ми дойде)
17-ОН-Прогестерон - 0.91 (1.5-2.5) - тези реф.стойности са по спомен (приблизителни, но със сигурност нивото ми беше под нормабното)
Високото ниво на ЛХ може да се дължи на: проблем в яйчниците - напр. яйчниците не функционират заради СПКЯ.
Нивото на Е2 е високо - причината може да е функционална киста, напр.
Но тъй като ФСХ е по-нисък, а Е2 е висок, може Е2 изкуствено да е подтиснал ФСХ / това лекар трябва да го прецени/
И тъй като Е2 е висок, може би трябва да се изследва Тестостерона и SHBG. /тези 3 хормона са свързани/ - но това, пак лекар трябва да го прецени.
Най-добре специалист по репродуктивна медицина: гинеколог - ендокринолог.
Прогестерона е нисък, защото не е имало О.
Продължителната М. може да се дължи на липса на О.
Ендометриума / лигавицата на матката/ расте под влияние на естрогените/при теб те са високи/ и спира да расте под влияние на прогестерона/ при теб липсва, защото няма О./ Може би се получава хиперплазия на ендометриума / еднометриума нараства много на дебелина/ в резултат на това му трябва доста време докато се излющи и изхвърли навън.
Това е според мен.
ПП. На въпроса какво ти има - нямаш О. , трябва да се търси причната за това.