0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Моля за съвет!!! /ТСХ и кафе - бел. мод./
« -: Януари 05, 2007, 17:11:17 pm »
Здравейте, момичета!!! Днес правих контролно изследване на ТСХ и резултатът ми е 3.40!!! Преди изследването съм пила кафе. Какво мислите дали е дало отражение върху резултата и дали да го повторя? Резултатът е важен, защото започваме евентуално втори опит икси и този път всичко трябва да е наред!!! Благодаря ви предварително!!!
« Последна редакция: Януари 08, 2007, 11:45:26 am от Мели »

*
Re: Моля за съвет!!!
« Отговор #1 -: Януари 05, 2007, 17:14:58 pm »
А не те ли предупредиха, че когато даваш кръв за хормони не трябва да си пила кафе и чай?
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #2 -: Януари 05, 2007, 17:18:17 pm »
За половите знам, че важи това, но не и за ТСХ-то. Разбрах го впоследствие за съжаление.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Януари 05, 2007, 18:50:15 pm »
Да не се консумира кафе /кофеин/ се отнася за щитовидните хормони, не за половите/ЛХ,ФСХ и Е2/.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Януари 08, 2007, 11:42:44 am »
Здравей Денис!
Според мен Киара е изследвала точно щитовиден хормон
Здравейте, момичета!!! Днес правих контролно изследване на ТСХ и резултатът ми е 3.40!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Януари 08, 2007, 11:54:23 am »
Здравей Денис!
Според мен Киара е изследвала точно щитовиден хормон
Здравейте, момичета!!! Днес правих контролно изследване на ТСХ и резултатът ми е 3.40!!!
Да това е ясно  :D, но тъй като се споменава, че когато се изследват хормони не трябва да се пие кафе, аз само уточнявам за кои  хормони се отнася това изискване.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Моля за съвет!!! /ТСХ и кафе - бел. мод./
« Отговор #6 -: Януари 08, 2007, 12:51:42 pm »
А това е много интересно, на мен досега като се замисля винаги след кафе са ми изследвали ТСХ, а и половите също, и то защото никой не ми е казал нищо за кафе и т.н. Абе ние да не сме лекари, че всичко да трябва да знаем и сами да се сещаме?
Сигурни ли сте, че трябва да е на гладно за ТСХ?
« Отговор #7 -: Януари 08, 2007, 13:16:05 pm »
Да!
И аз в началото не знаех тези неща. И за Пролактина никой нищо не ми беше казал...
Ако не беше форума и досега нямаше да зная...
*
« Отговор #8 -: Януари 08, 2007, 16:16:43 pm »
На мен са ми изследвали ТСХ 4 пъти и нито един път не ме предупредиха нещо за кафе, което ме навежда на мисълта, че може и да не играе роля кафето. Поне един от тези 4 пъти, предполагам, щяха да ме предупредят.  Също в Интернет потърсих доста и не намерих нищо за връзка между кафе и изследване на ТСХ. За много други неща, които се изследват си пишеше, че трябва да е на гладно, че не трябва да се пият съответно кафе или чай.

При всички случаи обаче, ще попитам следващия път лекаря си и ще ви пиша какво е казал.

Аз се намирам в Германия, но предполагам, че ТСХ го изследват по един и същи метод, който или е, или не е чувствителен към кафе.  :lol:
« Отговор #9 -: Януари 08, 2007, 17:00:05 pm »
Здравейте момичета!
Преди изследване на хормоните на щитовидната жлеза не трябва да се консумира кафе, черен чай и шоколад. Може и да има и други неща, но в момента се сещам само за тези.
Преди да си изследвам тироидните хормони в Цибалаб прочетох подробно указанията написани на предпоследната страница от книжката, с която те изпращат за изследването. Там ги пишеше тези неща.
« Отговор #10 -: Януари 10, 2007, 15:27:35 pm »
TSH се променя много бавно в продължение на дни. Шоколада и кафето му влиаят но много слабо така че са без значение.