0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

puzzle

Цикъл след противозачатъчни?
« -: Декември 14, 2006, 13:06:01 pm »
Здравейте,
Миналия месец ми откриха киста на десен яйчник 4,5 см. Изписаха ми пртивозачатъчни, които почнах да пия на 8ми ден от цикъла, тъй като на 7ми ден давах кръв за изследвания на хормони и ако бях почнала Марвелона те нямаше да бъдат реални. На 11ти трябваше да ми дойде, при 30 дневен цикъл, който винаги е бил по часовник. Само че на 12, 13 и днес ми се появи само някакво тъмно кафеникаво съвсем слабо зацапване. Въпросите ми към вас са следните.
1. Къде си ми е нормалния цикъл и кога трябва да се появи!?? На 28мия ден от започването на противозачатъчните или 7 дена след спирането им? Това, че съм ги почнала по късно значи ли, че и цикъла трябва да закъснее?
2. Това кафеникаво зацапване преди М, нормално ли е?
3. Миналата седмица ходих на лекар и кистата я нямаше :lol:. Лекарката ми каза, че може да започнем бебеправене. В такъв случай ако не дойде М, да смятам ли първия ден на зацапването като първи ден на цикъл и от там евентуална дата на овулация?
Съжалявам, че стана малко дълго и объркано...
Благодаря ви предварително за отговорите... :P
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Цикъл след противозачатъчни?
« Отговор #1 -: Декември 14, 2006, 14:59:29 pm »
Доста си объркала МЦ / и хормоните си/ с този ОК  /на 8 ден след М?/.
Според мен, трябва да има спонтанна М. и тогава ще се оправят нещата / ще се нормализира МЦ/.
Сега нали не пиеш ОК?
След това зацапване, може да ти дойде по-обилна/ нормална/ М.

ПП. Какви изследвания прави на 7 ден?
Хормони се изследват на 3 ден от МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

puzzle

« Отговор #2 -: Декември 14, 2006, 15:40:38 pm »
Първо - мерси за отговора! :)
Извинявай за въпроса, но какво е ОК /синоним за противозачатъчни ли/? :dontknow:
Противозачатъчни съм пила като студенка преди години, тогава нямах проблеми с МЦ, но не си спомням колко време след спирането им идваше нормална М.
Знам, че трябваше да ги направя по-рано, но съм от малък град и идвах в София да ги правя в Кандиларов. Нямах физическа възможност да бъдат на трети ден, затова и окъснях със започването на Марвелона... :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 14, 2006, 17:09:57 pm »
Миличка объркала си всичко. :D
ОК/орален контрацептив, противозачатъчни/ се пият от 1 ден на МЦ/ когато се започват.
Тъкмо ти е започнал цикъла, започнали са да растат фоликулите и ти стопираш/ и объркваш хормонално/ нещата.
Можа да трябва повечко време докато се нормализират хормоните.
А хормонални изследвания /ЛХ,ФСХ и Естрадиол/ се правят на 3 ден от МЦ - иначе само дето си ги правила - няма да покажат почти нищо /освен някакви супер аномалии ако има, което не ми се вярва да има при теб/.
Дай все пак да видим резултатите?, Моля! :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

puzzle

« Отговор #4 -: Декември 15, 2006, 11:06:07 am »
Показател Мерна ед.   Резултат   Референтни граници
LH      mIU/ml          5.49   2.4-12.6
FSH      mIU/ml          8.92   3.5-12.5
Estradiol      pg/ml          27.02   24.5-195.0
Prolactin     µIU/ml          598.2   73.0 - 850.0

Това са, правиха ми и хормони на ЩЗ, но не мога да отворя календара, където са ми записани резултатите...
Лекарите казаха, че всичко е наред при тях.
Ходих на преглед при д-р Йосиф Димитров и той каза, че няма проблеми да се пуснат на седми ден.
Охххххххх вече седмица откакто съм спряла противозачатъчните а цикъл няма, не знам какво да правя... :cry: :cry: :cry:
Всички гинеколози /4 броя/ казаха, че няма прблеми да ги почна толкова късно, важното е да изчезне кистата. Нея я няма и М също...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Декември 15, 2006, 13:17:26 pm »
Щом такъв е бил съвета на лекарите - така е трябвало да направиш.
Сега просто малко ще почакаш  :D.
След като я няма кистата, нещата ще се оправят.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

puzzle

« Отговор #6 -: Декември 15, 2006, 14:27:55 pm »
Сега просто малко ще почакаш  :D.

Това с чакането, въобще не го мога... :nono: :nono: :nono: :| :(