0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Липса на цикъл след противозачатъчни
« -: Декември 27, 2006, 14:25:37 pm »
Здравейте всички и честито на празнуващите имен ден днес :D!
Момичета, пак имам проблем. Днес е 6-и ден, откакто изпих последната таблетка "Диане-35", а не ми идва и няма никакви признаци. Знам, че до 7 дни трябва да настъпи М, т. е. утре е крайният срок и ще гледам да си уредя консултация с лекар!
На какво може да се дължи липсата на менструация в такива случаи и да започвам ли новата опаковка?
Да отбележа, че не за първи път пия Диане-35 и досега по време на  приема му винаги ми е идвало на 2-3-и ден. Различното към настоящия момент е, че сега ми го изписаха заедно с "Андрокур". Ако някой има опит с тази комбинация, моля да сподели :)!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Липса на цикъл след противозачатъчни
« Отговор #1 -: Декември 27, 2006, 16:26:29 pm »
Консултирай се с лекарят си.
Причината  да не ти дойде е хормонална, но какво по-точно- той трябва да прецени.
Дано да няма проблем.
От колко време го пиеш? Това първа опаковка ли е /МЦ/?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #2 -: Декември 27, 2006, 21:01:27 pm »
Салина изчакай още ден,два. Аз дълго време пих Диане и на мен ми се е случвало същото. Денис е права че най-вероятно е хормонално. Изчакай още някой ден и се косултирай с док
« Отговор #3 -: Декември 28, 2006, 08:02:17 am »
Да, Денис - първа опаковка но след 9-месечно прекъсване, през което време се опитвах да забременея, но уви :(.
Иначе съм пила само Диане-35 досега 3 пъти в продължение на по 6 месеца и цикълът ми е бил като по часовник: на 3-и ден след последното хапче идва, понякога на втори. Затова сега съм токлова притеснена - ето, 7-и ден е вече, а няма никой!
Аз точно за хормонални проблеми ги пия (поликистоза - завишен тестостерон и 17-ОН прогрстерон). Всички други хормони последния път бяха в норма - и полови, и надбъбречни, и щитовидни. Ако след тази силна комбинация медикаменти нещо се е объркало ... :dontknow:

Криска, благодаря ти за съвета, но днес е последният срок - утре трябва да почвам новата опаковка, а при липса на М май не е редно да го правя. Затова след малко почвам да се стягам за док., да видим и тя какво ще каже. Но, бих ти била благодарна, ако разкажеш малко повече за твоя случай - колко дълго си пила Диане, с колко ти е закъснявало и как са го обяснявали лекарите на теб?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Декември 28, 2006, 08:50:02 am »
Saliina, а има ли вероятност да си заченала.
През първият месец гаранцията не е 100% /предпазване/.
Направи един тест.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #5 -: Декември 28, 2006, 09:47:55 am »
Салина и аз като теб съм с поликистоза. Откриха ми я преди 5 години. Докторката която тогава ме лекуваше не използва нищо друго освен Диане 35 и на всеки преглед ме потупваше по рамото и ми казваше "нищо ти няма мойто момиче, пий си Диането и в почивката трябва да забременееш". Е пих го 4 год. с почивки и никакъв резултат при мен. В момента в който го спра пак задържам някой фоликул който става кистичка. Аз съм убедена че при мен резултат няма от противозачатъчните.
А иначе няколко пъти и аз съм имала такива закъснения, но при теб може би е нормално щом като го пиеш за първи месец. Все пак има период на адаптация.
Моят доктор този месец реши да ме оперира след поредното задържане на фоликул. Иска януари да ми правят лапаротомия и да ми обелят яйчниците като паралелно проверат проходимоста на тръбите и евентуални сраствания. Честно казано ме е страх от операцията защото чувам доста гадни работи за това "обелване". Незнам и немога да реше какво да правя.

Успех на тебе и кажи какво е казал док за закъснението
« Отговор #6 -: Декември 28, 2006, 14:00:37 pm »
Момичета, току-що се връщам от док. и веднага сядам да докладвам  :D
Между другото обаче още докато се оправях тази сутрин забелязах леко прокървяване, по-скоро зацапване. След като лекарката ме прегледа и установи, че не съм бременна каза, че всеки момент трябва да започне нормална М. Е, май точно това се случва, но ми се изпокъсаха нервите заради това чакане буквално до последните секунди  :x
Криска, май ако не става с хапчета следващата алтернатива е лапароскопия. И аз се замислям вече върху този вариант, въпреки че все още тая надежди след този курс с Диане-то да се получи (всъщност за първи път правих опити за бебе т. г., преди това не бях срещнала още половинката и пиех хапчета за регулиране на цикъла). Така че не се притеснявай, а пристъпвай смело напред! Да направим каквото трябва, пък да става каквото ще! Може решението да е точно в лапарото. Стискам палци всичко да се оправи  :crossfingers:
И, ако не друго, то поне догодина да изглеждаме ето така: preggo
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Декември 28, 2006, 17:51:59 pm »
Saliina, това е добре.Постъпила си много правилно, като си отишла на лекар.
Колкото до лапарото - това е едно от най-добрите решения.
Дано нещата да се оправят. Успех мила  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Декември 29, 2006, 10:02:06 am »
denis, много ти благодаря за топлите думи и за винаги адекватните съвети, които ми даваш!
Да ти се връща стократно стореното добро! Както и на всички от "Зачатие", разбира се  :D!