0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
повишени стойности на ТАТ
« -: Юни 16, 2006, 21:12:21 pm »
ново двайсет при мен - току-що си проверих изследванията от днес и видях, че имам повишено ниво на ТАТ - 351,5 /реф до 115/, МАТ, ТСХ, ФТ3 и ФТ4 са ми в норма. Във вторник ще ходя при моята ендокриноложка, но нека ако някой знае да ми напише на какво влияе ТАТ при забременяването и как се лекува?  :)

*
« Отговор #1 -: Юни 16, 2006, 21:56:47 pm »
Мила Дени , ТАТ принципно не пречи на забременяването, но влияе на имплантацията на ембриона още преди да си разбрала, че си бременна. В сайта има доста информация, можеш да прочетеш ако вече не си го направила  :wink: . Тези антитела се лекуват след консултация с ендокринолог, но като правило се приема аспирин,  селен  и евентуално елтироксин. Често но не и задължително, високите стойности на ТАТ и/или МАТ да водят до автоимунно заболяване като Хашимото. Добре е да се направят и имунулогични изследвания за антифосфолипиден синдром, който е много често срещан при наличието на ТАТ и МАТ. Прилага се лечение от специалист имунолог, което е индивидуално.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #2 -: Юни 16, 2006, 22:44:21 pm »
Наде, благодаря ти за подробния отговор. В понеделник ще се срещна с моята ендокриноложка, за да видя тя какво ще каже, а иначе идея някаква къде да си направя имунологичните и дали може с направление :idea:  :?:

*
« Отговор #3 -: Юни 17, 2006, 08:13:24 am »
Цитат на: denito
Наде, благодаря ти за подробния отговор. В понеделник ще се срещна с моята ендокриноложка, за да видя тя какво ще каже, а иначе идея някаква къде да си направя имунологичните и дали може с направление :idea:  :?:

За съжаление почти нищо от имунологичните не се поддържа от здразвата каса. Най добре или при доц.Конова в гр.Плевен или в гр.София, само че незнам къде. Аз лично съм ги правила в Плевен, както и повечето момичета тук.

П.П.Не се шашкай предварително, първо виж какво ще ти ендокринолога, пък и не са ти кой знае колко високи стойностите на ТАТ , аз с такива забременях. :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Юни 17, 2006, 08:34:19 am »
09.01 Определяне на криоглобулини
09.02 Определяне на общи имуноглобулини Ig M
09.03 Определяне на общи имуноглобулини Ig G
09.04 Определяне на общи имуноглобулини Ig А
09.05 Определяне на С3 компонент на комплемента
09.06 Определяне на С4 компонент на комплемента
10.29 Определяне на общи Ig E
10.30 Определяне на антинуклеарни антитела в серум

Това са изследванията от имунологичния панел и техните кодове, които се поемат от здравната каса.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #5 -: Юни 17, 2006, 20:17:38 pm »
Мини, Наде благодаря ви момичета. Щом така седят нещата смятам да помоля ендокриноложката да ми даде направление за това, което се поема от здравната каса, а пък останалото - при доц. Конова, която за мен е един Изключителен Човек и Професионалист.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Юни 17, 2006, 21:21:30 pm »
Момичета само ендокринолог ли може да даде направление за тези изследвания????А личен лекар????? :?:  :oops: Май малко е тъп въпсос........но наистина незная.... :oops:  :oops:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #7 -: Юни 17, 2006, 21:55:19 pm »
Ендокринолог или специалист вътрешни болести.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #8 -: Юни 19, 2006, 11:03:44 am »
Цитат на: adi
Момичета само ендокринолог ли може да даде направление за тези изследвания????А личен лекар????? :?:  :oops: Май малко е тъп въпсос........но наистина незная.... :oops:  :oops:

На мен ми ги даде личния лекар, значи може.
*
« Отговор #9 -: Юни 19, 2006, 22:46:47 pm »
И аз съм на същият хал.
ТАТ при мен е 384/0-115/ , а МАТ 580/0-34/.
Ама на тия лекари много им се свидят направленията. :evil:
*

fransis111

« Отговор #10 -: Юни 19, 2006, 23:28:55 pm »
Joshi при кой ендокринолог ходиш и какво лечение ти назначи ,щото и аз съм в същото положение,но до септември трябва да съм ок макар да съм на ясно че е трудно
*

fransis111

« Отговор #11 -: Юни 19, 2006, 23:30:00 pm »
Joshi при кой ендокринолог ходиш и какво лечение ти назначи ,щото и аз съм в същото положение,но до септември трябва да съм ок макар да съм на ясно че е трудно
*
« Отговор #12 -: Юни 20, 2006, 12:54:15 pm »
Точно се връщам от консултация при Начев в ендокринологията.Той каза, че ТСХ е влязло в норма, а високите нива на ТАТ и МАТ доказват наличието на Хашимото и за тях нищо не може да се напрви.
Очаквах да ми назначи някакви лекарства за тях, но не го направи.
Продължавам да си пия тироксина- сама това.Нищо не каза за имонулогични изследвания и аз сега се чудя.Мисля да взимам Селен, както пишат момичетата.Чудя се още.
Re: повишени стойности на ТАТ
« Отговор #13 -: Януари 17, 2007, 14:40:18 pm »
Интересува ме ТАТ и МАТ влияят ли се от кафето  и до каква степен.В деня на изследването може ли да съм пила кафе