0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

мариела

въпрос за БТ
« -: Януари 17, 2007, 11:47:28 am »
Здравейте момичета от известно време посещавам този форум и искам да се допитам до вас.
От началото на месеца реших да меря БТ ,последно ми доиде на 04.01.2007г. до 09.01.2007г бях в цикъл, а средната продълителност на цикъла ми e от 28 до 30 дни.И от 10 започнах да меря БТ.Тъи като досега не съм засичака кога съм в овулация  :oops:искам да ви попитам колко градоса трябва да ми е температурата за да започнем да правим бебче?
 :balk_138:Значи парвите дни ми беше 36,7/36,8 , а от няколко дни не се покачва повече от 36,6.А според мен някаде околко 15-я ден трябва да ми е овулацията.Днес ми е 13 ден а все още БТ е 36,6.
Надявам се да разберете въпроса ми и се извинявам ако сте обсъждали тази тема и преди.Благодаря ви предварително за отговорите :balk_7:
*
Re: въпрос за БТ
« Отговор #1 -: Януари 17, 2007, 12:07:04 pm »
Привет!

Няма значение колко градуса ти е (всяко тяло е различно и има различна темперетура), важното е да ти се оформят 2 фази: в първата половина (да речем приблизително до 15-ти ден) да е по-ниска, а във втората половина (от 15-ти го 30-ти ден приблизително) да ти е по-висока.

Температурата по правило ще се повиши (ще започне втората, "висока", фаза СЛЕД овулацията. Така че чакай от 15-ти ден нататък да се покачи.

Ако стойностите ти в първата половина са 36,7/36,8 то най-вероятно във втората фаза ще са около 37/37,1. Така предполагам аз, пък ти ще ни кажеш на практика какво ще стане.

Още нещо: важно е да мериш температурата в един и същи час, след поне 4-5 часа сън. Иначе дава отклонения.

И още нещо: при много жени когато леко спадне Т, точно тогава е овулацията и след това се вдига Т и оформя втората фаза. Май това става при теб сега, така че действайте с половинката.

Успех и не забравяй, че за да имаш добра представа как функционира тялото ти, трябва да си мерила поне 3 месеца. Съществува и цикъл без овулация с криволичещи температури. Затова се мери 3 последователни месеца за достоверно инфо.

Alexandra