0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Диабет и бременност
« -: Февруари 09, 2007, 16:12:46 pm »
Здравейте,аз също съм от момичетата изминала дългия път в опити за забременяване,но резултат няма.Правила съм какви ли не изследвания,дори и инсеминация и пак нищо.Сега ми предстои първи опит за инвитро,но понеже съм диабетичка много се притеснявам.Ако има момичета с моя проблем Ви моля за малко информация как протича една бременност с диабет?  :ask:
*
Re: Диабет и бременност
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2007, 16:18:28 pm »
Здравей meryy,

Преди време имаше едно кратичко предаване по БТВ за бременна с диабет. От целия разговор помня само, че двойката имаха проблеми със зачеването и май зачеването беше по-естесвен начин :) Помня и че цялата бременност трябва да протече под много строг контрол и то при подходящи специалисти (тогава говореха за майчин дом София) - мисля няколко пъти в седмицата (ама може ид а греша де). Накрая момичето за което ставаше въпрос, каза че е родила здраво детенце :)

Консултирай се с лекаря си.
Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2007, 16:21:56 pm »
Благодаря ти Таня
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2007, 16:25:53 pm »
Има дори форум за бременност и диабет:
http://d.host.bg/forum/viewforum.php?f=11
*
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2007, 16:28:15 pm »
Много ти благодаря Лекси ще ми много полезен
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2007, 20:36:10 pm »
Много зависи от типа диабет. Аз лично не съм чувала да пречи на забременяването, чувала съм, че може да създаде проблеми със задържането, но това е при по-тежките случаи. Обикновено бременността с диабет минава под строг лекарски контрол и се препоръчва спазването на определена диета.
*
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2007, 10:40:49 am »
Да Baby2007 наистина бременноста протича под строг лекарски контрол и диабета не пречи на забременяването,но на мен ми отстраниха двете тръби,а диабета ми е 1 тип(инсулинозависим) и контрола му е много труден.Предстои ми инвитро и аз искам да разбера как точно протича самата бременност и как се отразява на диабета.Благодаря ти все пак за отговора и подкрепата.
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2007, 11:32:38 am »
Ами на тези въпроси мисля, че най-добре може да ти отговори лекар.
Аз ти пожелавам успех и дано стане от първия път!!