0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и много моля за коментар
« -: Февруари 11, 2007, 19:59:50 pm »
Здравейте, момичета! Малко съм объркана и притеснена, но накратко ще напиша историята и Ви моля за коментар.Този месец имах закъснение и + тест за бременност.Преди да осъществя връзка с гинеколога който ми препоръчаха /д-р Александров-Варна/ отидох при друг.Междувременно пуснах изследвания на ЧХГ /+/, пролактин-завишен и хормони на щит.жлеза-в норма.Първият гинеколог констатира бременност, киста /неспукан фоликул/ и малък миомен възел /1 см/.Каза да не се притеснявам за тях.Изписа ми утрогестан 3х2 вагинално и фолиева киселина.След 2 седмици на преглед.Д-р Александров само констатира бременост неотговаряща на седмиците, но му обясних, че съм имала Ову на 20.01.2007 /посл.М 29.12.2006/ и след 2 седмици на преглед.Сега се притеснявам първо да бременността дали ще се развива /имам един мисед месец май 2006 г/, за този препарат, въпреки, че вече го слагам и за пролактина.Защо той не го изписа? Благодаря Ви, че прочетохте.Моля, Ви споделете мнение
*
Re: Бременност и много моля за коментар
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2007, 22:07:39 pm »
Здравейте, момичета! Малко съм объркана и притеснена, но накратко ще напиша историята и Ви моля за коментар.Този месец имах закъснение и + тест за бременност.Преди да осъществя връзка с гинеколога който ми препоръчаха /д-р Александров-Варна/ отидох при друг.Междувременно пуснах изследвания на ЧХГ /+/, пролактин-завишен и хормони на щит.жлеза-в норма.Първият гинеколог констатира бременност, киста /неспукан фоликул/ и малък миомен възел /1 см/.Каза да не се притеснявам за тях.Изписа ми утрогестан 3х2 вагинално и фолиева киселина.След 2 седмици на преглед.Д-р Александров само констатира бременост неотговаряща на седмиците, но му обясних, че съм имала Ову на 20.01.2007 /посл.М 29.12.2006/ и след 2 седмици на преглед.Сега се притеснявам първо да бременността дали ще се развива /имам един мисед месец май 2006 г/, за този препарат, въпреки, че вече го слагам и за пролактина.Защо той не го изписа? Благодаря Ви, че прочетохте.Моля, Ви споделете мнение

Ако имаш нормален цикъл 28 дни значи овулацията трябва да бъде около 11-13.01.2007,но как разбра, че ти е 20.01.2007.Ако си права за денят на овулацията е нормално ембриона да не отговаря на седмиците/6 г.с/.Това е моето мнение.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2007, 22:47:18 pm »
не разбрах за кой препарат се притесняваш - за утрогестана ли?
ако е за това - изобщо не се притеснявай, утрогестан се изписва стандартно на почти всички бременни в началото. не е вреден, полезен е.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Февруари 12, 2007, 08:15:56 am »
Златимира, моят цикъл е около 33-35 дена.Овулацията засякох с домашен тест, което може би не е чак такава гаранция, но все пак
*
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2007, 10:03:09 am »
Златимира, моят цикъл е около 33-35 дена.Овулацията засякох с домашен тест, което може би не е чак такава гаранция, но все пак
Все пак ако трябва да сме точни най-верният метод е фоликуметрията,но почти всяка от нас започва с тестовете и мерене на температура.