0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

един цикъл без положител ову тест?
« -: Март 06, 2007, 22:49:43 pm »
Здравейте момичета, бях писала за опитите със съпруга ми да си направим бебе. От този месец стриктно меря температури, следя цервикална слуз, положението на шийката на матката и правя ову тестове. Но от всички 6 /шест/ ову теста които направих в периода от 11 до 16 ден нямах положителен резултат. Цикъла ми 28-29 дни. Днес ми е 16 ден и отново отрицателен резултат. БТ от три дни ми е 36,50. Цервикалната слуз е белтъкообразна и разтеглива, шийката на матката ми е виско разположена и полуотворена. Дайте ми съвет, има ли за какво да се притеснявам, нормално ли е да нямам положителен резултат от ову тестовете.
PS. Знаете ли добър лекар по стерилитет в Пловдив. Аз ходя при лекарите от БАДП / Българската асоциация по семейно планиране/.
Re: един цикъл без положител ову тест?
« Отговор #1 -: Март 06, 2007, 23:04:44 pm »
За съжаление нито цервикалната слуз, нито положението на шийката, та дори и тестовете за ову и двуфазността на графиката дават пълна гаранация за овулация. При мен често е имало много обилна цервикална слуз, двуфазност и положителен тест за овулация в подчертано ановулаторни цикли, проследени на УЗ.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #2 -: Март 06, 2007, 23:08:13 pm »
Тестовете не дават 100% гаранция доколкото знам. Ако за пръв път следиш овулация, може да си улучила ановулаторен цикъл.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Март 06, 2007, 23:10:22 pm »
Как си я мерите тая шийка бе хора?

lora81, най-вероятно ще е ановулаторен тоя цикъл.
Бих ти препоръчала Д-р Даскалов.
И още 1 въпрос: `ква е кая асоциация, аз май нещо съм пропуснала?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #4 -: Март 06, 2007, 23:50:51 pm »
evro, къде работи този д-р Даскалов. Ако те интересува асоциацията ще ти дам телефоните. Намират се в сградата на ВМИ Пловдив.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Март 06, 2007, 23:53:17 pm »
Торакс, до четвъртък пазара.
Не не ме интерисува за сега, но ми стана любопитно.
Благодаря!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #6 -: Март 07, 2007, 18:17:48 pm »
Днес бях на лекар, той ми каза, че е възможно да е цикъл без овулация. Посъветва ме да продължавам с меренето на БТ и ми назначи изследвания за хламидия, изследване на цервикалната слуз и нещо като дирекна микроскопия или нещо подобно. Последното не му запомних добре името. После каза, че съпруга ми трябва да си направи спермограма и след като излезнат всички изследвания ще се проследи овуто с УЗ и чак след това ще се каже има ли нужда от лечение и при кого от нас двамата ще се проведе.
Благодаря ви за вниманието.