0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Алекса

Възпалено влагалище
« -: Май 24, 2007, 20:44:43 pm »
Здравейте на всички,
писала съм в този форум преди около 2-3 години за последно....
Днес се сблъсквам с един проблем и съм много притеснена.
Предварително се извинявам ако не е за тук темата ми - просто търся утеха от всякъде.
Бременна съм в 10 седмица. От два три дни ми се появи едно бледо-розово течение - не мога да кажа кървене в никакъв случай. Не е и целодневно, предимно сутрин.
Ходих на лекар веднага и той каза, че проблема е от влагалището - вероятна анаеробна инфекция. Влагалището е възпалено и изпаднах в ужас, че проблема може да се пренесе нагоре и да загубя бебчето. Не мога да си намеря място. Трябва да изчакам 2 седмици - тогава ще навърша 3 месеца и ще се лекувам. Но до тогава.....
По телефона моя гинеколог ми предложи да слагам Гино-Певарил, защото от седмица имам и един неприятен кисел мирис на течението, което той предположи, че е от гъбички от бременността. От това лекарство пък ме е малко страх, защото съм едва в 10 седмица...
И така...
Прочетох, че тук има и лекари между модераторите и много се надявам на отговор, който да внесе надежда и повече сигурност....
Благодаря ви предварително!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Възпалено влагалище
« Отговор #1 -: Май 24, 2007, 21:49:28 pm »
Микробиология? Може би консултация с друг лекар :wink:
Лека и безпроблемна бременност :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Май 25, 2007, 09:24:08 am »
Без микробиология лечението е проведено по метода "познах, след хвърляне на боб".
« Отговор #3 -: Май 25, 2007, 09:39:10 am »
Здравей Алекса!
Аз още в 10 г.с. имах леко течение, неприятен сърбеж и парене. Без проблеми и притеснения си слагам оттгава Гиназол / по предписание от АГ ми/- вагинален крем с апликатор, който се поставя вечер еднократно и е с удължено действие. Вече съм в 16 г.с и всеки месец повтарям процедурата, защото по време на бременност се променя средата във влагалището и се създават предхоставки за поява на гъбички и инфекции. Безвреден е за плода и е удобен за приложение, за разлика от всички останали препарати под формата на свещички, които се разтичат.
*

Алекса

« Отговор #4 -: Май 25, 2007, 11:09:37 am »
Прави сте, че без микробиология не се лекуват такива неща - за гъбички се усъмни лекарят поради киселата миризма на течението, което досега не беше такава, промени се от 1 седмица насам. Иначе за анаеробната инфекция си имам изследване - просто ме е много страх до две седмици, докато чакам да вляза в 4 месец, да не стане нещо лошо, паникьосах се. Знам, че така няма да си помогна, но.... Просто се налага да чакам и да се надявам... Днес нямам розово течение - много се надявам да се задържат нещата под контрол, докато започна лечението. Боже, цели две седмици.... :(
Благодаря на всички, които ми отговориха! Пожелавам всичко най-най на всяка една от вас!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Май 25, 2007, 12:39:58 pm »
Цитат
за гъбички се усъмни лекарят поради киселата миризма на течението,
Ма той мириса ли го? И как по-точно?
*

Алекса

« Отговор #6 -: Май 25, 2007, 13:29:26 pm »

Е, стига де, той го бил мирисал...Попита ме има ли миризма и аз казах, че е на кисело. Всъщност това не е нещо ново за симптоматиката на гъбичните инфекции. Просто наистина само с този показател не е редно да се заключва диагноза, наистина. Затова ще си направя първо изследване в понеделник. :wink:
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Май 25, 2007, 16:36:41 pm »
Затова ще си направя първо изследване в понеделник. :wink:
:balk_103: :balk_47: При друг лекар нали :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Фани

Розово течение
« Отговор #8 -: Май 27, 2007, 15:23:05 pm »
Здравейте!Моят проблем е че цикълът ми свърши преди 8 дена , а вчера съвсем случайно забелязах че имам бледо розово течение,както по-принцип ми почва цикъла,но нищо не бях усетила.Днес обаче първо се успах,после имам болки в кръста и яйчниците,отмаляло ми е и ми се вие свят.С две думи не ми е добре.Факт е,че ще се ходи на лекар,но има ли вероятност според вас да съм бременна?Мисля да ходя след малко да си купя тест за бременност,поне да знам дали е затова или съм болна от нещо.На 26 години съм и такова нещо не ми се беше случвало,затова се притеснявам!Честно казано ще умра от радост ако съм бременна,но дали???Вие какво мислите?
*

Алекса

« Отговор #9 -: Май 28, 2007, 11:49:56 am »
Здравей Фани,
Понякога се случва и такава бременност, но теста от аптеката ще свърши най-добра работа. Възможно е и да е хормонален проблем. Дори и да си бременна, незнам дали теста ще покаже ако е станало през последната седмица. Както обикновено ли ти беше цикъла или по-оскъден? Ако е станало преди него теста може и да покаже. Пиши какво става
*
« Отговор #10 -: Май 28, 2007, 15:01:33 pm »
Алекса, аз бях получила алергия от утрогестана, която прерасна в гъбички, горе долу от 9 с. Моя док не се съгласи на третираме с каквото и било до 12 с., но тъй като беше доста неприятно (сърбеж и т.н.) ми разреши само външни промивки с преварена вода. На 12 с. ми предписа гино-певарил (за мазане и свещички). Не те съветвам да слагащ нищо във влагалището преди 12 с. Успех!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!