0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не ми идва
« -: Февруари 13, 2007, 14:39:10 pm »
Момичета, моля Ви пишете, ако на някоя от Вас и се е случвало подобно нещо... Преди няколко месеца пих Дияне 35 в продължение на 3 месеца. След като го спрях, първия месец ми дойде нормално, което ще рече на 30-тия ден и от тогава не ми е идвало въобще  :( . Днес ми е 101-ви ден от последния цикъл. Възможно ли е Диянето да има отношение според Вас. Между другото правих 2 теста...и двата бяха отрицателни  :(. Другият ми въпрос е ... дали изобщо е възможно да речем след тези 2 теста да съм имала ОВУ ?

Благодаря.
*
Re: Не ми идва
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2007, 15:37:35 pm »
  Отиди на лекар. Колко килограма си и защо си пила Диане?
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2007, 17:14:17 pm »
  Отиди на лекар. Колко килограма си и защо си пила Диане?

Благодаря за бързия отговор. Диянето ми го предписа гинеколожката ми заради киста, а иначе съм 55 килограма и съм висока 164 см. Всъщност след Диянето качих доста килограми....винаги съм била 48 - 49 кг. Дали това има някакво отношение?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2007, 17:36:04 pm »
и при мен се случи същото-след Диането качих 10 кг.,първият месец ми дойде и след това 7 месеца не ми дойде.Направиха ми лапароскопия,иначе не знам до кога нямаше да ми дойде.
<br />
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2007, 17:44:35 pm »
и при мен се случи същото-след Диането качих 10 кг.,първият месец ми дойде и след това 7 месеца не ми дойде.Направиха ми лапароскопия,иначе не знам до кога нямаше да ми дойде.

А след лапароскопията какво стана...в смисъл след нея имаш ли проблеми с редовността на цикъла или всичко се оправи?... И още нещо...казаха ли ти защо се е получило така :( Много ти благодаря за отговора.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2007, 18:06:39 pm »
ами аз по принцип си бях с нередовен,но чак пък 7 месеца,не се беше случвало.След лапарото започна да ми идва на 36 дни,което за мен беше супер.След лапарото забременяха на 8-мия месец,но имах мисед.
<br />
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2007, 18:36:59 pm »
при мен същата ситуация с Диане 35: 6 месеца го пих заради поликистоза, дойде ми веднъж нормално първия месец и след това нямах 3 месеца цикъл. Явно действа много агресивно в някои случаи. Качих 5-6 кг.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2007, 20:20:35 pm »
msaint непременно се консултирай с лекар!
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2007, 11:40:23 am »
Много Ви благодаря за отговорите. Уговорих си час при лекарката ми и в петък съм на преглед. Все още се надявам да ми дойде без лекарска намеса, но...така или иначе ще видим в петък какво ще се случи.
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2007, 14:26:57 pm »
Здравей,
и на мен вече ми закъснява 10 дни. Никога досега не съм имала закъснение, дори и от 1 ден. Но от този месец спрях цигарите, и започнах по интензивно да спортувам. Хормоните ми преди това бяха объркани - с нисък естрадиол и по - висок FSH, правих тест - отрицателен. Започнах от днес да вземам оргаметрил, няколко дни - разбира се след консултация с лекар. Това е от моят опит, мила. Желая ти късмет и дано се стабилизират хормоните..
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2007, 16:09:44 pm »
Моето мнение за Диането - не знам защо този медикамент го изписват при всякакви симптоми - от акне до кисти. Вярно, е че това му е предназначението (на теория), но прекалено много негативи съм изчела за ефекта от лечението - предимно или никакъв ефект или временен такъв. За напълняването и окосмяване да не говорим...
Аз лично съм го пила преди 6-7 година и го отчитам за голяма грешка.. тогава за акне ми го изписаха... след време ми поставиха диагноза ПКЯ.

Моят съвет е да се търси алтернатива на Диането.. има други по-качествени препарати.

Когато ми се образува киста 7см отказах хормонално лечение..то и нямаша друг изход в случая освен лапаро.
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2007, 12:43:49 pm »
Здравейте, в Петък не успях да мина на преглед, защото имаше много чакащи, но вчера отидох. Резултатът е следния:

Нямам кисти и лекарката ми предписа Примолут Нор, за да предизвика М, след което Клостилбегит, за да се види дали има ОВУ. Някоя от вас минавала ли е такъв курс на лечение?

Благодаря.
« Отговор #12 -: Февруари 21, 2007, 16:38:17 pm »
msaint, правена ли ти е ХСГ / Хидротубация? Хормони?

Защото:
Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Моето скромно мнение е че вместо да се стимулира, докторката може да ти направи една обикновенна фоликуметрия без стимулация, с хубав УЗ, за да установи дали имаш или не овулация.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2007, 18:54:52 pm »
Мила, на мен ми дойде, три дни вземах Примолут нор, и след 5 дни ми дойде. И според мен не се доверявай така на лекарката, да те стимулира просто ей така. Пуснете хормони, те ще ви дадат отговор на много въпроси. Успех.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2007, 22:23:40 pm »
Здравейте, в Петък не успях да мина на преглед, защото имаше много чакащи, но вчера отидох. Резултатът е следния:

Нямам кисти и лекарката ми предписа Примолут Нор, за да предизвика М, след което Клостилбегит, за да се види дали има ОВУ. Някоя от вас минавала ли е такъв курс на лечение?

Благодаря.
Защо Клостилбегит????? 8OКаква е тази глупост да ти предпише Клостилбегит за да види дали имаш ову???????
Ако иска да разбере дали има ову.....ще ти направи 3 месеца подред фоликулометрия!!!!!!!Ако случайно няма ову....трябва да се потърси причината и едва тогава може да се пристъпи към стимулация

По другия въпрос.......подкрепям мнението на Рали!
Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!
Мила имай в предвид че Клостилбегит се приеманай-много 6 пъти през живота.Не ги пропилявай! :)Успех! :D
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #15 -: Февруари 23, 2007, 11:07:49 am »
Отново, защо Клостил???????????????
Как ще разбере дали изобщо имаш овулация, като те стимулира да овулираш. Нещо ми се губи логиката. Ти естествено ще отговориш на препарата и какъв отговор ще и дадае това на докторката? Най-добре, както съветват и другите си вземи Примарут, за да ти дойде и след това 3 последователни месеца проследи фоликулите на УЗ.
Успех!
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2007, 10:26:29 am »
Здравейте...Благодаря Ви за отговорите. Ще отида и ще си направя изследвания както ме посъветвахте... и май ще потърся и друго лекарско мнение...Знаете ли дали мога да си направя хормонални изследвания като ми дойде сега? В смисъл такъв, че в момента така или иначе предизвиквам М ?

Благодаря Ви още веднъж.
*
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2007, 13:57:24 pm »
Можеш, но по-добре изчакай следващия цикъл.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери