0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, на някоя от вас ставало ли и е лошо от тези хапчета? Аз откакто ги пия, имам световъртеж, трудно дишам, сърцето ми бие учестено, гади ми се и главоболието ми се засилва. Не знам дали е от хапчетата, но на листовките имаше такива странични ефекти изписани. Трябва да продължа да ги пия, защото съм в процедура по инвитро, но ми е лошо от тях и не знам какво да правя. Дайте съвет.
*
Re: относно примолут-нор 5 и прегнизолон
« Отговор #1 -: Март 19, 2007, 20:09:39 pm »
Miranda, и двата медикамента съм ги приемала и не съм имала оплаквания. Защо не се обадиш на док да споделиш, да видиш какво ще те посъветва?
Успех!
*
« Отговор #2 -: Март 19, 2007, 21:53:29 pm »
Страничните действия на Преднизолона при мен бяха,че напълнях зверски,доста често ми се пишкаше,понякога ме болеше глава и при опити да повървя повечко се задъхвах и ме боляха краката.След спирането му те отшумяха.
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Март 19, 2007, 21:55:21 pm »
за преднизолона - в никакъв случай не го спирай, не си променяй дозата или дори не си помисляй за нещо подобно. колкото и да ти е лошо ще търпиш. най-вероятно от това ти е лошо. и на листовката си го пише, но сигурно и лекаря ти го е казал - спирането става само по схема и под лекарски контрол.
знам твърде добре как се чувстваш. доста време бях на максималната доза и имах чувството че умирам всяка секунда. нямаше ден или нощ без да си изрева очите от болка. е, оцелях. и ти ще оцелееш. просто потърпи - нямаш друг избор.
успех на процедурата
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #4 -: Март 19, 2007, 22:09:47 pm »
Аз пия преднизолон вече 5-а седмица. В началото имах задух и болки в гърдите. Но честно казано мисля, че това беше от прегнила след трансфера, защото отшумяха тези неща с положителния тест. Наистина! Не съм напълняла от преднизолона, напротив свалих 5 кг. даже. Имам леки симптоми на припадъци, но аз по принцип имам такива наклонности, а и може да е от бременността! Най-добре го обсъди с док! Аз пия сутрин и вечер по 5мг, което е малка доза. Желая ти успех!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Март 19, 2007, 22:17:46 pm »
Обсъди го с лекаря си - нито ги спирай, нито търпи. Обади се непременно на лекаря.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Март 19, 2007, 22:22:47 pm »
Гадене и главоболие имах в първите дни на стимулацията си /пурегон/, пишеш че си в процедура и явно те стимулират - може и от напрежение може да е.
Успех в процедурата!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com