0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хистероскопия на двурога матка?
« -: Март 05, 2007, 13:18:24 pm »
Здравейте,

има ли някоя от вас която е правила хистероскопия на двурога матка?
Моля споделете вашия опит.

Благодаря.
*
Re: Хистероскопия на двурога матка?
« Отговор #1 -: Март 05, 2007, 14:33:09 pm »
Аз съм правила хистерорезекция. Моята матка е нещо средно между двурога и седловидна. При цветната снимка се видя, че в основата на десния рог има слепване, което е причина за спонтанните аборти.
Отстраниха слепването.
Питай какво точно те интересува и с радост ще помогна, ако мога.
*
« Отговор #2 -: Март 06, 2007, 09:03:58 am »
Blagodaria ti Sia.

Ami tyj kato mi predstoi histeroskopia, vsichko me interesuva: kyde ja pravi, koj lekar, kak mina? Riskove za koito znaesh?

Pozdravi i blagodaria za otzivchivostta :)
*
« Отговор #3 -: Март 06, 2007, 11:29:28 am »
Много те моля, пиши на кирилица!

За хистероскопията много подробно е обяснено тук. http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m6
А лекаря всеки сам го избиРа. В сайта има изброени клиники по стерилитет и други кабинети.  Явно лекар, на когото имаш доверие, те е насочил към хистероскопията. Обсъди специалистите с него.

Рискове почти няма. Все пак ще бъдеш информирана за всички тях преди нея. Това е една доста щадяща манипулация.
Успех!
*
« Отговор #4 -: Март 06, 2007, 12:03:53 pm »
Благодаря Сия.
*
« Отговор #5 -: Март 06, 2007, 19:01:12 pm »
Аз съм правила 2 хистероскопии на двурога матка.
Първата е в Шейново. Нямам епикриза :evil:, не съм доволна от отношението и имах сериозни усложнения. Наложи се да пия антибиотици заради тежък цистит.
Втората е при д-р Стаменов. Изключително професионално и човешко отношение. Възстанових се за три-четири дни.
И двете обаче са ДИАГНОСТИЧНИ. На оперативна не съм се решила все още.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #6 -: Март 07, 2007, 10:32:52 am »
Благодаря White :) за отговора.

На мен ми предстои оперативна хистероскопия и ми е малко страшничко. Четох че когато е оперативна, задъжително се комбинира с лапароскопия.
*
« Отговор #7 -: Март 07, 2007, 11:20:18 am »
Благодаря White :) за отговора.

На мен ми предстои оперативна хистероскопия и ми е малко страшничко. Четох че когато е оперативна, задъжително се комбинира с лапароскопия.

Какво ще оперират при теб, че да се налага и лапаркопия?
*
« Отговор #8 -: Март 07, 2007, 14:00:42 pm »
Nivear, когато се прави оперативна хистероскопия за премахване на септума в матката, е добре да се направи заедно с лапароскопия. Така се избягва отваряне на маточното тяло, което е много тежко усложнение.
При махане на полипи не е задължително а се прави лапаро.
Стискам палци и после пиши непременно.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #9 -: Март 08, 2007, 07:59:19 am »
Благодаря ти White.

Ще напиша като мине :)

Твоя септум какъв се оказа?
*
« Отговор #10 -: Март 08, 2007, 12:19:58 pm »
Твоя септум какъв се оказа?

Доста дълбок. Като гледам и аз вървя към оперативно премахване края на март.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #11 -: Март 09, 2007, 18:40:26 pm »
На никой друг ли не са му правили оперативна хистероскопия?

Моля ви да споделите ако сте минали през това препятствие.

Благодаря.
*
« Отговор #12 -: Март 09, 2007, 18:59:15 pm »
Nivear, пусни си на търсачката на форума хистероскопия и виж какво ще излезе. Може да има още момичетата, но да не са видяли темата.
*
« Отговор #13 -: Март 09, 2007, 20:54:53 pm »
И на мен ми предстои хистероскопия (някъде в началото на април), поради съмения за слепване на стените на матката след абразио. Изчетох доста неща за тази манипулация обаче за парви път чета, че оперативната хистероскопия се комбинира с лапароскопия. Може и нещо да не съм разбрала и без това съм доста шашната от предстоящето преживяване! Момичета, обяснете, моля, при кои случаи се съчетават и двете "удоволствия"!