Здравейте, момичета:)
От известно време обмислям да започна тема тук, но досега имаше повече проблеми и някак не се чувствах още готова да пиша тук, но днес след разговор по телефона с моя много близка приятелка реших да споделя с Вас, че след трудна и тежка битка със стерилитета, по пътя на усилна подготовка на документи за инвитро Бог се смили над нас и ми даде шанс да успея да забременея по нормален път.
Чат от Вас ми знаят проблемите, но за другата част - аз съм от 16годишна с един яйчник и една тръба /след прекарана тежка катастрофа и последвала операция за премахване на травматологична киста в Бургас ми махнаха с кистата и яйчника и тръбата/. В последствие по пътя "защо не става бебето" ми откриха и лекувах около година хиперфункция на щитовидната жлеза и високи нива на антителата ТАТ и МАТ /Хашимото/, а на второ ниво и антифосфолипиден синдром. Минах и през хидротубация и лапароскопия, които доказаха пълна проходимост на другата тръба, но бебето пак не ставаше.След 6 месеца нова цветна снимка, която пък показа двурога матка.По наследство си имам и 2 миоми/едната външна, а другата в стената на матката, които определено сега добре се хранят по време на бременността:)/
При партнъора ми единствената забележка беше силно повишения вискозитет, който за лекарите значеше че няма никакъв шанс за нормално забременяване.
И така на път за подготовка на документите за инвитро чаках да ми дойде за да направя хормони на 3ти ден...но така и не ми дойде и благодаря на Бог, че ми даде шанс да стана майка.Моля се така да бъде до края, защото определено бременността ми по доста точки се води рискова.
Стискайте ми палци и Вие!
Много ми се иска да съм успяла да вдъхна кураж и надежда на този хубав Християнски празник на голяма част от момичетата, които в постинга ми откриват сходни със своите проблеми и да им кажа никога да не спират да вярват, че ще успеят по един или друг начин.
Благодаря и на всички от Вас, които бяха с мен по пътя на тежката борба със стерилитета и ми помагаха и подкрепяха.
Бог да Ви благослови!