Мартин като малък имаше само веднъж две големи корички над ухото. тогава му купих един крем на Клоран, който е за крусти и за студено време. Мустела също имат крем за крусти. намазват се коричките с него, стоят няколко часа, после се измива при къпането и се разресва нежно с четката. на второто-третото намазване паднаха, а те бяха бая големи - колкото 2 стотинки.
сега от време на време има едни малки жълтеникави люспички по кожата на главата, които не се виждат, ако не ги разреша изрично с гребенчето. за тях нищо не правя.
все още къпя Мартин с бебешкия сапун на Клоран. егати якия сапун, 10 месеца къпя и още не е свършил. най-удобно ми е с него, лесно се изплаква, особено сега, когато лицето иска да ходи из ваната и къпането трябва да става много бързо. след баня в началото мажех с Хидра-Бебе на Мустела, после със Стелатопия на Мустела, сега ги редувам, а понякога не мажа с нищо. писала съм за това и преди - като родих, сестра ми се консултира с нейната френска дерматоложка, майка на 3 деца. тя препоръча козметиката на Мустела и категорично не препоръча мазане със зехтин на бебешката кожа по 2 причини - киселинността на зехтина не съвпада с тази на кожата и се запушват порите.
не сме имали проблем с кожата. лицето мажа с Хидра-бебе за лице на Мустела или с крема на Клоран, ако излизаме навън и е ветровито/студено.
много ме изкефи яйцето с 3 жълтъка. аз тази година за пръв път попаднах на яйце с 2 жълтъка (от домашна кокошка), но това с трите, хем сварено... красота. според мен, от него нямаше да се излюпи нищо, но дали да не отнесем въпроса до специалист-ембриолог?